Rozvoj městské části Prahy 10

V několika posledních letech začínají přibývat moderní projekty bytových domů i komerčních prostor nejen v Praze 10. Stávající zděnou a panelovou výstavbu obklopují bytové i komerční stavby moderní architektury, zajímavě řešené a projektované v jasných barvách. Je patrné, že dochází k velkému rozvoji v celém hlavním městě.

Pro větší informovanost občanů z přilehlého okolí Prahy 10 otevřel v dubnu obecní úřad Středisko informací o rozvoji této městské části. Zde prezentovala chystaný projekt i společnost CENTRAL GROUP. Jedná se o výstavbu lokality Nové Zahradní Město, která byla zahájena v červenci tohoto roku. První tři domy s 528 byty budou dokončeny do konce roku 2005. Společnost postaví v této lokalitě více než 1 200 bytů. Domy vyrostou v ulici Práčská v blízkosti nákupního a zábavního centra Park Hostivař.

V další části Prahy 10 v Horních Měcholupech, v lokalitě Hostivařský háj staví firma dva bytové domy se 127 zděnými byty. Domy budou postaveny do konce příštího roku nedaleko ulic Lochotínská a Nad Přehradou v blízkosti zástavby moderních rodinných domů.

Všechny domy v obou lokalitách budou postaveny v klidném prostředí se spoustou zeleně. V blízkosti se nachází vodní nádrž Hostivař a přírodní parky, vysvětluje David Smola, pracovník prodeje CENTRAL GROUP. Ing. Ladislav Váňa, investiční ředitel společnosti dodává: U každého bytového projektu zpracováváme projekt sadových úprav a v souladu s tímto projektem vysazujeme další stromy, keře a zřizujeme travnaté plochy.

Klienti naleznou v blízkosti obou lokalit celou řadu sportovních i společenských vyžití. Veškerá občanská vybavenost je zastoupena několika školami, poliklinikou, komplexem Park Hostivař s obchody, restauracemi, multikinem, lékárnou a čerpací stanicí. Z lokalit je velmi dobré spojení městskou hromadnou dopravou do centra a snadné napojení autem na Jižní spojku. V blízkosti lokality Nové Zahradní Město je naplánována i výstavba metra.

Miluše Netolická

marketingová ředitelka CENTRAL GROUP a.s