Rostoucí zájem Čechů o on-line služby ba.com

Hospodářské výsledky British Airways za poslední tři čtvrtletí fiskálního roku 2007.

Letecká společnost British Airways dnes oznámila globální hospodářské výsledky za úspěšné první tři čtvrtletí (duben – prosinec) fiskálního roku 2007. Výsledky mimo jiné potvrdily dlouhodobě rostoucí oblibu letecké společnosti českými cestujícími. Společnost British Airways v České republice zaznamenala také nárůst počtu zákazníků, kteří využívají on-line prodej letenek přes ba.com. Nejoblíbenějšími destinacemi Čechů byly Phoenix, Sydney a Los Angeles.

Poslední tři čtvrtletí loňského fiskálního roku byly úspěšné pro leteckou společnost British Airways.

“Máme za sebou další vydařené období, a to i přes obtíže spojené s rostoucími cenami paliva. Vedle navýšení operativního zisku o 28.5 % nás těší také blížící se otevření Terminálu 5 v Londýně. Na tuto unikátní a pro cestující velmi pohodlnou budovu se mohou těšit naši zákazníci již 27. března,“ říká výkonný ředitel, Willie Walsh.

Globálním úspěchům britského dopravce odpovídají také výsledky v České republice. V porovnání s loňským rokem využilo služeb British Airways o 9.8 % více zákazníků. Další pozitivní výsledek v České republice se týká využívání on-line prodeje letenek na ba.com (+ 20.7 %).

„V České republice jsme mimo jiné velmi spokojeni s nárůstem příjmů v obou našich business třídách – v novém Club World na dálkových letech se jedná o 9.8 % nárůst a na trase Praha – Londýn v business třídě Club Europe je to nárůst o 7.2 %. Tyto výsledky potvrzují neustále rostoucí zájem českých zákazníků o business produkty British Airways. Dále nás těší zvýšený zájem o využívání pohodlného on-line nákupu letenek na našich stránkách ba.com,“ říká k výsledkům Anna Ingham-Grant, Commercial Manager pro Českou republiku.

Výsledky také potvrdily dlouhodobý zájem českých cestujících o vzdálené destinace. Mezi nejpopulárnější patřily: Phoenix, Sydney, Los Angeles, Tokyo, San Francisco, Hong Kong, Johannesburg, New York, Kapské město a Miami.