Roman Wojdyla byl jmenován zástupcem generálního ředitele DIRECT Pojišťovny

[Tisková zpráva] Komerční ředitel DIRECT Pojišťovny Roman Wojdyla byl jmenován zástupcem generálního ředitele (Deputy CEO).

Nově vytvořená pozice zástupce generálního ředitele souvisí s růstem DIRECT Pojišťovny na českém trhu a s rozšířením aktivit generálního ředitele DIRECT Pojišťovny Jána Čarného, který byl v rámci skupiny RSA pověřen funkcí regionálního ředitele pro Českou republiku a Ruskou federaci.

DIRECT Pojišťovna patří mezi nejrychleji rostoucí neživotní pojišťovny na českém trhu. Meziročně zvýšila počet účinných smluv v portfoliu za tři čtvrtletí letošního roku 2010 o 41 % a hrubé předepsané pojistné vzrostlo o 33 %. DIRECT Pojišťovna představila na českém trhu řadu novinek – ať již jde o samotný koncept přímého prodeje pojištění až například po letošní revoluční novinku AutoHELP, kterou nabídla jako první na trhu. Díky ní se účastník dopravní nehody, kterou nezavinil, nemusí již obracet na pojišťovnu viníka, ale vše za něj vyřídí DIRECT Pojišťovna. Při vývoji této novinky – stejně jako u ostatních inovací – čerpala DIRECT Pojišťovna ze svého zázemí v členství v jedné z největších pojišťovacích skupin na světě – britské RSA.

Růst DIRECT Pojišťovny na českém trhu i rozšiřování jejích aktivit si vyžádalo vytvoření nové pozice zástupce generálního ředitele a od prosince byl jejím výkonem pověřen Roman Wojdyla. Je to ocenění výrazných úspěchů, které Roman Wojdyla dosáhl jako komerční ředitel DIRECT Pojišťovny v oblasti prodeje produktů prostřednictvím obchodních partnerů. Ve velmi krátké době se mu podařilo uzavřít spolupráci s několika významnými finančními institucemi a předními společnostmi působícími v oblasti prodeje automobilů. Roman Wojdyla zastává funkci zástupce generálního ředitele současně se svou dosavadní pozicí komerčního ředitele.

Díky rozvoji aktivit divize zaměřené na spolupráci s třetími stranami pod vedením Romana Wojdyly si tak mohou motoristé sjednat pojištění od DIRECT Pojišťovny u nejvýznamnějších prodejců automobilů v České republice, jako jsou společnosti AAA Auto či Auto ESA. Atraktivní výhody pro klienty plynou také z partnerství Citibank a DIRECT Pojišťovny. V září 2010 se DIRECT Pojišťovna stala partnerem věrnostního programu bene+, který k platebním kartám nabízí společnost GE Money Bank.

„K výrazným úspěchům Romana Wojdyly patří i změny v našem call centru, díky nimž je aktivním prodejním kanálem, který se výrazně podílí na prodejních výsledcích. Při řízení našich prodejních kanálů Roman Wojdyla výrazně přispěl k získání vedoucího postavení DIRECT Pojišťovny na trhu on-line pojištění. Podle výzkumu agentury Millward Brown z října letošního roku je DIRECT Pojišťovna jednoznačnou jedničkou na trhu online pojištění s tržním podílem 26 %. Na základě těchto úspěchů byl Romana Wojdyla jmenován mým zástupcem. Věřím, že se mu podaří splnit cíle, které si DIRECT Pojišťovna stanovila – být dynamickou a inovativní pojišťovnou, která svým klientům poskytuje jednoduše, rychle a spolehlivě cenově výhodné produkty a služby,“ řekl Ján Čarný, generální ředitel DIRECT Pojišťovny.

Stručný profil Romana Wojdyly:

Roman Wojdyla (*1973) zastával v DIRECT Pojišťovně od května 2008 funkci finančního ředitele. O dva roky později byl jmenován komerčním ředitelem odpovědným za řízení všech prodejních kanálů pojišťovny. Do DIRECT Pojišťovny přišel z pozice finančního ředitele a člena představenstva španělské pobočky GE Money. Roman Wojdyla vystudoval Strojní fakultu ČVUT, obor Ekonomie a řízení strojírenského podniku. Hovoří plynně anglicky, mezi jeho koníčky patří sport, standardní tance a letectví. Je ženatý a má dvě děti.