Roman Pospíšil místopředsedou UNIS

Dne 6. června 2005 byl Roman Pospíšil, Pioneer Investments ČR, zvolen do funkce místopředsedy představenstva UNIS ČR.

Valná hromada UNIS ČR zvolila Romana Pospíšila, předsedu představenstev Pioneer česká investiční společnost, a. s. a ŽB – Asset Management, a. s., do funkce místopředsedy představenstva UNIS ČR. Druhým místopředsedou se stal Josef Beneš, generální ředitel ČSOB Asset Management, a. s. Předsedou byl opět zvolen Petr Zapletal, generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny, a. s.

Roman Pospíšil patří k předním odborníkům v oblasti kolektivního investování v České republice. Od roku 1999 působil jako předseda představenstva Investiční kapitálové společnosti Komerční banky, a. s. a v roce 2001 přešel do společnosti Pioneer Investments. Zpočátku se věnoval převážně budování aktivit divize New Markets na trzích v Bulharsku a Chorvatsku.

V březnu 2003 byl jmenován generálním ředitelem Pioneer česká investiční společnost, a. s. a následně se stal i předsedou představenstva a ředitelem ŽB – Asset Management, a. s. V roce 2003 byl pověřen manažerským vedením procesu integrace investičních aktivit skupiny Pioneer Investments v České republice.

Valná hromada zvolila rovněž Etický výbor UNIS ČR, který hraje významnou roli v samoregulaci a regulaci prostředí kolektivního investování. Zástupkyní Pioneer Investments ČR v tomto výboru je ing. Vendula Klučková.