Rizikové pojištění k úvěru je nyní o 25 % levnější

Allianz tak reaguje na zvýšenou poptávku po úvěrech a půjčkách

Allianz pojišťovna připravila pro své klienty, kteří uvažují o využití úvěru, příjemný předvánoční dárek. Každý, kdo si sjedná k hypotečnímu nebo spotřebitelskému úvěru rizikové životní pojištění, získá slevu až 25 % na hlavní pojištění i volitelná připojištění.

„Reagujeme na rekordní zájem o úvěry, který souvisí s velmi výhodnými podmínkami pro jejich uzavírání. Rizikové pojištění slouží k zajištění úvěru pro případ nenadálých životních komplikací, které by znemožnily jeho splacení. Naše rizikové pojištění akceptují všechny finanční ústavy, které na českém trhu nabízejí hypoteční a spotřebitelské úvěry,“ doplnila Zuzana Kepková, členka představenstva Allianz pojišťovny.

Základní podmínkou pro získání slevy je, že pojistné plnění z Allianz rizikového pojištění musí být vinkulováno ve prospěch banky nebo spořitelny, kde si klient úvěr sjednal a klient si musí sjednat některé z volitelných připojištění. Pokud si klient k základnímu pojištění sjedná jedno volitelné připojištění, získá slevu 15 %, pokud si sjedná dvě a více připojištění, získá slevu 25 %. Sleva platí pro všechny smlouvy uzavřené do 31. 3. 2005.

Allianz rizikové pojištění výborně doplňuje zejména hypoteční programy. Je vhodné pro klienty, kteří si přejí především zabezpečit svoje blízké pro případ nenadálých událostí, a také pro ty, kteří uvažují např. o hypotéčním úvěru, půjčce apod. V tomto případě si mohou upravit výši pojistné částky tak, aby klesala v návaznosti na splátku úvěru.

Hlavním pojištěním Allianz rizikového pojištění je pojištění pro případ smrti určené zejména na krytí úvěru. Je možné ho sjednat s konstantní nebo klesající pojistnou částkou, odpovídající splátkovému kalendáři banky. Dále obsahuje úrazové připojištění ve dvou variantách, s oceňováním a bez oceňování zdravotního stavu, připojištění pro případ závažných onemocnění nebo smrti, připojištění pro případ přiznání plného invalidního důchodu a zproštění od placení pojistného. Speciální nabídkou v rámci Allianz rizikového pojištění je připojištění pro případ ušlého výdělku při pracovní neschopnosti a připojištění pro případ pobytu v nemocnici. Tím se rozšířila pojistná ochrana o další rizika, která mohou ohrozit platební schopnost pojištěného v případě nemoci.