Říjnové novinky T-Mobile

Mobilní telefon jako učitel angličtiny, Odesílání SMS z t-zones je pohodlné a spolehlivé, Milovníci Java her si v soutěži odnesli první výhry, T-Mobile zvolen nejlepším globálním mobilním operátorem.

Výuka angličtiny s mobilním telefonem

Díky nejnovější službě na t-zones již zákazníci T-Mobile nemusejí na kurzy angličtiny nikam docházet nebo je sledovat v televizi. Stačí mít po ruce mobil a v něm novou Java aplikaci Mobile Language School. Jednotlivé, na sebe navazující lekce pomohou rozšířit slovní zásobu, nabídnou fráze z určitého tematického okruhu a procvičí vybrané gramatické jevy. Poté může uživatel lekci vymazat a stáhnout si další – tempo výuky si tak určuje každý podle sebe. Lekce lze objednávat přes WAP a web na portálu t-zones v sekci Downloads pod položkou Java hry v kategorii Kurzy angličtiny nebo pomocí SMS prostřednictvím klíčového slova a objednacího kódu zaslaného na 5005 (např. pro objednání lekce základní úrovně pro telefon Siemens MT50 je to SMT50HRA ENELE1MLS). Kurz je přitom možné objednat nejenom pro sebe, ale také na telefon svého známého jako dárek.

Aplikace byla připravena ve spolupráci s firmou Mpresent, s. r. o., a s jazykovou školou Akcent IH Prague. Do budoucna T-Mobile připravuje další lekce a úrovně kurzu angličtiny a také nabídku kurzů němčiny, španělštiny a dalších jazyků. Aplikace je podporována telefony Siemens MT50, C55, S55 a M55 a Nokia 3300, 3410, 3510i, 3650, 6100, 6610, 7210, 7250 a 7650. Její cena je 29 Kč s DPH.

SMS brána na t-zones rozšířena o nové funkce

Od dnešního dne je SMS brána rozšířena o možnost archivace odeslaných SMS zpráv. Před odesláním textové zprávy stačí vyplnit kolonku např. na t-email.cz) může uživatel se zprávou dále pracovat, např. tisknout, přeposílat, mazat atd. Archivované SMS jsou zdarma.

Uživatelé t-zones se nově mohou informovat o odeslané SMS zprávě již dvěma způsoby, a to buď doručenkou na displej mobilního telefonu, nebo standardní textovou zprávou. Záleží pouze na uživateli, jakou formou chce být o doručení SMS odeslané z webu informován, v závislosti na typu telefonu nebo preferencích.

Od 20. 10. 2003 je připravena poslední novinka, týkající se rozšíření funkcionality služeb MobileBox a MobileBox Easy. Každá z těchto e-mailových schránek je limitována velikostí (MobileBox – 20 MB a MobileBox Easy – 10 MB), již nelze překročit. Na přeplněnou schránku bude nyní její majitel upozorněn formou SMS zprávy; stejně tak bude o této skutečnosti e-mailem informován uživatel, který do této schránky odesílá e-mailovou zprávu, již nebylo možné z důvodu překročeného limitu doručit a byla vrácena odesílateli.

Podnět ke vzniku výše uvedených novinek vzešel od samotných uživatelů v diskusních fórech na odborných internetových serverech. T-Mobile jako jediný mobilní operátor v ČR nabízí pokročilé funkce všem uživatelům jeho SMS brány.

Java HiScore má první výherce

Balíčky tří Java her dle vlastního výběru si již mohli odnést první výherci soutěže Java Game Mania, ve které se během prvního týdne v pěti Java hrách utkalo na 600 hráčů. Toto klání potrvá až do 3. listopadu a celkový výherce v každém z pěti turnajů získá telefon Nokia N-Gage a hru pro tento telefon. Soutěž probíhá na serveru HiScore a zapojit se do ní mohou všichni zákazníci T-Mobile s telefonem podporujícím Javu.

Služba HiScore umožňuje milovníkům Java her porovnávat svoje výsledky a soutěžit o zajímavé ceny. Pro účast v soutěžích se stačí zaregistrovat na www.hiscore.cz nebo přímo v dané hře. Java hry podporující HiScore lze stáhnout na t-zones (na internetu i wapu) nebo pomocí SMS. Po skončení Java Game Manie budou na HiScore serveru pravidelně vyhlašovány další soutěže. Bližší informace včetně seznamu her a telefonů podporujících HiScore lze najít na www.t-mobile.cz/javagamemania a www.hiscore.cz.

T-Mobile zvolen nejlepším globálním mobilním operátorem

V pondělí 6. 10. 2003 se v Londýně udělovaly ceny World Communication Awards. T-Mobile byl oceněn jako nejlepší globální mobilní operátor za své úsilí poskytovat služby bezdrátové komunikace v Evropě a USA. Kritéria pro udělení tohoto ocenění zahrnovala vynikající výkonnost, konkurenceschop­nost, jasné směřování a strategickou vizi. T-Mobile International splnil vysoké požadavky zejména díky rozšiřování svého působení v globálním měřítku a důrazu na inovaci služeb a věrnost zákazníků ve spojení s intenzivními marketingovými aktivitami.

Generální ředitel T-Mobile International René Obermann komentoval udělení ceny slovy: Toto prestižní mezinárodní ocenění je důkazem, že je T-Mobile navenek vnímán jako jednotná společnost. Ocenění našich globálních služeb by nás mělo dále motivovat k neustálému zlepšování.

Organizátory udílení cen jsou EMAP, vydavatel řady publikací z oblasti telekomunikací, a asociace ECTA (European Competitive Telecommunications Association).