Řešení pro finanční profesionály

Společnost Finapp group, s.r.o., známá v oblasti finančního poradenství, dokončila implementaci svého Business Intelligence nástroje Finapp Business Engine pro společnosti AC Sparta Praha fotbal, a.s., OK servis BioPro a Intras Consulting.

Řešení Finapp Business Engine je softwarovou platformou pro řízení firem, které zabezpečuje funkčnosti, které neposkytuje standardní ekonomický informační systém, například sofistikované řízení cash-flow, modelování podniku, rozpočtů a controlling. Pomocí finančních analýz, které jsou součástí řídícího systému, lze snadno objevit silné a slabé stránky konkrétní společnosti, najít perspektivní zákazníky a dodavatele, zjistit rentabilitu středisek, zakázek či činností. Systém také automaticky a včas varuje před hrozícím problémem v hospodaření firmy.

Finapp Business Engine disponuje několika unikátními technologiemi:

Například funkce DataTransfer dokáže přenést a využít data libovolného ekonomického informačního systému. Umožní také zkombinovat údaje z více účetních systémů s detailem až na úroveň jednoho účetního záznamu. Společnost, která se rozhodne naimplementovat Finapp Business Engine tedy neztrácí data z předchozích finančních a účetních systémů, ale naopak z těchto dat sestaví vstupní analýzu bez ohledu na předchozí typ ekonomického systému, účetní období, účetní měnu apod. Další možností je konsolidace dat z více společností či divizí do jednoho systému a možnost reagovat pomocí jednoduchých přizpůsobení systému na změny ve struktuře společnosti, organizační změny apod.

Funkce predikce cash-flow dokáže zpracovat historická data ve společnosti, na základě nich odhadnout chování společnosti samotné i jejich zákazníků a z těchto dat odhadnout vývoj finanční hotovosti v budoucnosti. Finanční manager má možnost nastavovat úpravy a modelovat v systému různé scénáře vývoje či pracovat s měnovými koši.

Pavel Švarc, předseda představenstva Intras Consulting, a.s.: „Jako účetní a daňoví poradci využíváme často FBE pro analýzu hospodaření našich klientů nebo pro tvorbu dokladů pro bankovní nebo státní instituce. Výhodou pro nás je multijazyková verze FBE, protože většina našich klientů jsou zahraniční podniky nebo akcionáři tuzemských firem.“