RENTIER INVEST – Inteligentní portfolio pro život

Pioneer Investments Praha uvedl v České republice do distribuce investiční program s názvem Rentier Invest – Inteligentní portfolio pro život.

Rentier Invest lze použít jako program pravidelného investování se službou automatického rebalancování portfolia, a to pro jednorázové i pravidelné investice v různé výši. Hodí se pro investory uvažující o efektivnosti finanční přípravy na seniorské období i pro drobné investory kladoucí si významnější spotřební cíle. Vzhledem k možnosti užívat velmi dlouhé horizonty je program zvláště vhodný jako celoživotní investice strategického významu, která může plnit významnou životně ochrannou funkci.

Program je založen na konceptu tzv. life cycle fondů, které jsou oblíbeny zvláště mezi drobnými investory v USA. Hlavním důvodem jejich popularity je uživatelská jednoduchost umožňující širokým vrstvám využívat výhod investičních nástrojů. Investiční program Rentier Invest se skládá z jednotlivých investičních sub programů (linií), které se liší investičním horizontem. Klient si volí svůj investiční horizont a s ním i fondy v portfoliu zvoleného sub programu, které jsou nastaveny v předem daném poměru.

U sub programů (linií) s delšími investičními horizonty je portfolio dynamičtější a rizikovější. U sub programů s kratším či střednědobým investičním horizontem je portfolio konzervativnější. Postupem času může investor automaticky přecházet z jednoho sub programu do druhého a v závěru celého programu je portfolio „zamykáno“ do konzervativní strategie. Přeskupování a rebalancování není spojeno s žádným poplatkem, Pioneer Investments Praha je provádí automaticky a zdarma. Investor platí stejné vstupní a manažerské poplatky, jako kdyby fondy nakupoval klasickou cestou a ne přes program Rentier Invest.

Prostředky jsou stejně likvidní jako při běžném investování do fondů, lze kdykoliv provést zpětný odkup. Minimální jednorázový vklad byl stanoven na 5 000 Kč, každý další na 1 000 Kč. Pravidelné investování, které je pro investora výhodné, lze sjednat od 500 Kč. Minimální výběr musí být alespoň 3 000 Kč.

Program Rentier Invest lze sjednat prostřednictvím finančních poradců nebo v Klientském centru v sídle společnosti. Investor si může sjednat více programů Rentier Invest.