Renáta Myšková se stala novou členkou výboru pro audit

[Tisková zpráva] Do nově ustanoveného výboru pro audit byla jako nezávislý člen jmenována i děkanka Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice.

Doc. Ing. Renáta Myšková, Ph. D., děkanka Fakulty ekonomicko-správní z pardubické univerzity se stala nezávislou členkou výboru pro audit ČSOB Pojišťovny. Tento výbor byl nově ustanoven na konci loňského roku. Ostatními členy nově zřízeného výboru byli zvoleni Johan Daemen, Walter Bogaerts a John Hollows z KBC.

Doc. Ing. Renáta Myšková, Ph. D. se na akademické půdě pohybuje již od roku 1998. V současné době je děkankou Fakulty ekonomicko-správní na Univerzitě Pardubice, kde působí již dvanáctým rokem. Oblastí účetnictví, financí  a managementu se v praxi zabývá již od roku 1994. Současně působí jako členka České společnosti ekonomické a je členkou Rady vysokých škol. Je vdaná a má dvě dospělé děti. Ve volném čase ráda čte a hraje šachy.

O výboru pro audit:

Zákon stanoví, že nejméně 1 člen výboru pro audit musí být nezávislý na auditované osobě a musí mít tříleté praktické zkušenosti v oblasti účetnictví nebo povinného auditu.

Výbor pro audit nemá rozhodovací pravomoc, ale plní ve společnosti kontrolní funkci:

a) sleduje postup sestavování účetní závěrky a konsolidované účetní závěrky,

b) hodnotí účinnost vnitřní kontroly společnosti, vnitřního auditu a případně systémů řízení rizik,

c) sleduje proces povinného auditu účetní závěrky a konsolidované účetní závěrky,

d) posuzuje nezávislost statutárního auditora a auditorské společnosti a zejména poskytování doplňkových služeb auditované osobě,