Rekordními dny v historii platebních terminálů České spořitelny byly 22. a 23. prosinec

[Tisková zpráva] Rekordními dny v historii platebních terminálů České spořitelny byly z hlediska objemu transakcí středa 22. prosince a z hlediska počtu transakcí čtvrtek 23. prosince 2010.

-    22. prosince klienti zaplatili kartou rekordní celkovou sumu v objemu 560 mil. Kč

-    23. prosince klienti provedli na terminálech banky rekordních 553,4 tis. plateb

-    Rekordním dnem pro výběr z bankomatů České spořitelny byl 10. prosinec 2010 – majitelé karet uskutečnili 382 tis. výběrů v celkové hodnotě 1,6 mld. Kč

Rekordními dny v historii platebních terminálů České spořitelny byly z hlediska objemu transakcí středa 22. prosince a z hlediska počtu transakcí čtvrtek 23. prosince 2010. Ve středu 22. prosince lidé zaplatili za nákupy kartou na terminálech banky celkovou částku v hodnotě 560 mil. Kč, což je o 10,4 % více než ve stejný den v loňském roce. Ve čtvrtek 23. prosince dosáhl počet plateb na terminálech České spořitelny 553,4 tis., čímž vzrostl loňský největší počet plateb během jednoho dne o 19,3 % a byl překonán další rekord v historii platebních terminálů banky.

V předvánočním období se také zvýšil počet výběrů hotovosti z bankomatů České spořitelny. Za 23 prosincových dní lidé uskutečnili celkem 6,5 mil. výběrů, což je o 0,73 % více než ve stejném období v loňském roce. Rekordním dnem pak byl pátek 10. prosince 2010, kdy počet výběrů z bankomatů ČS dosáhl 382 tis. V tento den lidé z bankomatů vybrali celkovou sumu v hodnotě 1,6 mld. Kč a průměrná částka jednoho výběru činila 4 156 Kč.

V průběhu prosince rostl i počet platebních příkazů uskutečněných přes samoobslužná zařízení České spořitelny, jako jsou bankomaty, platbomaty a depozitní bankomaty. Z celkových 108,5 tis. zadaných jednorázových příkazů (údaj k 23. prosinci 2010) zadali klienti 20 % přes platbomaty. V současné chvíli mohou klienti České spořitelny využít služeb 40 platbomatů ve 20 městech. V příštím roce banka plánuje navýšení počtu platbomatů o několik dalších desítek.

Zájem o bezhotovostní platby u obchodníků neustále roste. V roce 2008 klienti uskutečnili na platebních terminálech České spořitelny 39,9 mil. transakcí, v roce 2009 to bylo už 67,4 mil. transakcí a v letošním roce se počet transakcí na platebních terminálech České spořitelny k 23. prosinci 2010 vyšplhal až na 84,6 mil. Kč.