Rekordních 10 milionů korun pro děti z dětských domovů

V letošním ročníku charitativního projektu S Bertíkem za dětským úsměvem se vybrala rekordní částka přesahující 10 milionů korun. Radovat se mohou děti z dětských domovů po celé republice, protože se mezi ně rozdělí celkem 10 343 248 Kč! O výši této částky rozhodli zákazníci 243 prodejen Albert ve 130 městech České republiky.

„Spolu s letošní částkou jsme za posledních osm let dětským domovům pomohli příspěvkem přesahujícím 45 milionů korun,“ říká Petr Chadraba, manažer projektu S Bertíkem za dětským úsměvem.

Prostředky z projektu využijí dětské domovy na vzdělání, osobnostní rozvoj a integraci dětí do společnosti. „Projekt Bertíci pomáhá cíleně – zákazníci od začátku vědí, kterou instituci ve svém okolí podporují. Mezi letošními nápady na využití jsou např. psychorehabilitační pobyty, příprava na hledání zaměstnání, ale také řidičské kurzy,“ dodává Chadraba.

Kampaň S Bertíkem za dětským úsměvem trvala od 14. listopadu 2007 do 1. ledna 2008. Získané peníze z letošního ročníku poputují do všech koutů republiky a rozdělí se mezi dětské domovy, domovy na půl cesty, ústavy sociální péče či domovy pro matky a děti v tísni.

„Rádi bychom touto cestou poděkovali všem zákazníkům prodejen Albert, protože jenom díky nim se podařilo překonat hranici 10 milionů korun,“ uzavírá Chadraba.

V letošním roce charitativní projekt Bertíci spolupracoval již podruhé s projektem Startovné do života Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových. Slavnostní předání šeků zástupcům jednotlivých krajů proběhne za účasti první dámy České republiky Livie Klausové 22. ledna 2008.

Seznam dětských domovů a dalších institucí zapojených do projektu Bertíci najdete na webových stránkách www.ialbert.cz.