Hlavní navigace

Rekordní zájem o pojištění karet

V Praze 10.srpna 2005 – Více než 9 tisíc pojištění platebních karet pro podnikatele a firmy Profi Merlin uzavřeli klienti KB od poloviny června letošního roku, tedy během necelých dvou měsíců od zahájení prodeje tohoto produktu.

Úspěšné je rovněž pojištění Merlin pro fyzické osoby. KB ho uvedla na trh v polovině roku 2004 a k dnešnímu dni si zákazníci KB sjednali více než 140 000 těchto pojištění.

Oba typy pojištění (Merlin, Profi Merlin) nabízejí pojistnou ochranu a finanční jistotu v případě odcizení nebo ztráty platební karty KB, a to debetníkreditní.

Uvedené obchodní výsledky dokazují, že pojištění platebních karet je žádaným produktem a že ho klienti začínají vnímat jako samozřejmou součást své platební karty. Obzvláště výhodné je nezapomínat na něj právě teď – v čase dovolených, protože klienty ochrání ať se pohybují kdekoli na světě a výrazně tak přispěje k jejich bezstarostnému cestování. Podnikatelé získají s Profi Merlinem také unikátní ochranu přepravy hotovosti, připomíná Petr Slabý, náměstek ředitele marketingu.

Výrazně stoupá rovněž zájem o platební karty obecně. Klienti KB během prvních šesti měsíců letošního roku aktivně využívali téměř 1 300 000 platebních karet, což znamená nárůst o 14 % oproti výsledkům k 30.6.2004. Dy­namicky se zvyšoval i počet využívaných (aktivních) kreditních karet. Ten se meziročně zvýšil o 90 % na více než 93 000.

Merlin je pojištění platební karty vydané k soukromému účtu. Poskytuje ochranu před důsledky zneužití platební karty v případě její ztráty nebo krádeže, a to nejen pokud k ní dojde v České republice, ale kdekoli na světě. Ochrana se vztahuje i na krádež hotovosti vybrané kartou, ztrátu osobních dokladů a klíčů ztracených nebo ukradených spolu s kartou. Merlin je možné si sjednat ke všem platebním kartám vydaným k jednomu účtu a znějící na jméno pojištěného.

Pojištění Profi Merlin pokrývá stejně jako v případě pojištění Merlin zneužití platební karty v případě krádeže nebo ztráty i náklady na stoplistaci karty a její obnovené vydání. Profi Merlin, uvedený na trh v červnu 2005, je na našem trhu naprosto ojedinělý produkt, neboť se nevztahuje pouze na platební karty, ale také na přepravu hotovosti. Chrání totiž klienty i v případě krádeže hotovosti vybrané z účtu u Komerční banky a dokonce i v případě krádeže hotovosti (tržby), kterou do Komerční banky klient teprve přepravuje. Pojištění Profi Merlin lze sjednat ve dvou variantách, které se od sebe navzájem odlišují v limitech pojistného plnění. Profi Merlin se vztahuje na všechny typy služebních platebních karet vydaných k jednomu účtu.

Pojistné za pojištění Merlin je 276 Kč ročně. V případě druhého pojištění Merlin ke stejnému účtu je pojistné za tuto druhou pojistku snížené na 192 Kč ročně.

Pojistné za pojištění Profi Merlin je podle zvolené varianty za 348 Kč, resp. 588 Kč ročně.

Marie Petrovová
Tisková mluvčí KB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).