Ředitelem nově vzniklého útvaru ČSOB EU centrum se stal Bedřich Štogl

Počátkem června vznikl v rámci ČSOB korporátního a institucionálního bankovnictví nový útvar - EU centrum. Úkolem tohoto útvaru je pomáhat českým podnikatelů na cestě do Evropské unie a především v orientaci v možnostech financování z evropských strukturálních fondů. Ředitelem nového útvaru se stal Bedřich Štogl.

Mgr. Bedřich Štogl se narodil v roce 1974, vystudoval mezifakultní obor matematika – ekonomie na přírodovědecké a Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V letech 1998 až 2000 pracoval v Komisi pro cenné papíry – odboru kolektivního financování. Od roku 2000 je zaměstnancem ČSOB, kde postupně pracoval v odboru restrukturalizace, odboru Podpory bankovních operací a právním odboru, kde byl odpovědný nejprve za řízení části finanční skupiny bývalé IPB a dále pak za koordinaci dokončovacích činností transakce IPB s ohledem na Evropské právo. Od letošního června je ředitelem útvaru EU centrum.

Náš útvar EU centrum je tu pro všechny municipální a podnikatelské subjekty v ČR, které potřebují pomoci v poměrně složitých procedurách týkajících se podpory projektů ze strukturálních fondů EU. Jsme připraveni podpořit všechny životaschopné projekty a to jak službami poradenskými, tak i možností úvěrování nutného podílu investice požadovaného Evropskou unií. Spolupracujeme také s předními poradenskými společnostmi v této oblasti, které mohou klientům i vypracovat samotný projekt, říká o poslání svého útvaru Bedřich Štogl.

Bedřich Štogl je ženatý a k jeho koníčkům patří čas strávený s rodinou, sport – především squash, plavání, turistika a četba dobrých knih.