Ředitelem Asset managementu Sal. Oppenheim jmenován Petr Žabža

Praha, 15. ledna 2007 – Na pozici ředitele Asset managementu reprezentace privátní banky Bank Sal. Oppenheim jr. & Cie (Rakousko) AG v České republice nastupuje od začátku ledna 2007 Petr Žabža (31).

„Mým hlavním úkolem bude zprostředkovat klientům služby a poradenství v oblasti asset managementu a strukturovaných investičních produktů,“ uvádí ke svému nástupu do Sal. Oppenheim Petr Žabža. „Budu tak moci zúročit dlouholeté zkušenosti z oblasti obchodování na kapitálových trzích.“

Petr Žabža studoval na VŠE na katedře Financí a účetnictví. Je držitelem makléřských licencí pro obchodování s cennými papíry a deriváty. V letech 1996 až 2000 se zabýval obchodováním s akciemi na domácích i zahraničních trzích v ČSOB. Od roku 2001 do roku 2005 působil na seniorské pozici v oblasti prodeje a obchodování s akciemi ve společnosti Patria Finance, a.s. (od roku 2003 Patria Direkt, a.s.). Od září 2005 byl ředitelem prodeje a obchodování s akciemi v Komerční bance.

Petr Žabža je ženatý. Hovoří anglicky a mezi jeho záliby patří kultura (hlavně černobílá fotografie a soudobá architektura) a běžecké lyžování.

Správa majetku tvoří mimo investičního bankovnictví hlavní strategickou náplň činnosti Sal. Oppenheim. „V brzké době chceme uvést na český trh nové investiční fondy, jejichž marketing bude hlavní náplní činnosti pana Žabži,“ uvádí k nástupu Petra Žabži Tomáš Končický, ředitel reprezentace banky Sal. Oppenheim jr. & Cie. (Rakousko) AG v České republice.

Sal. Oppenheim jr. & Cie. – fakta a údaje

Privátní banka Sal. Oppenheim jr. & Cie. KGaA s ústředím v německém Kolíně nad Rýnem byla založena v roce 1789. Majoritním vlastníkem této komanditní společnosti na akcie (Kommanditgese­llschaft auf Aktien – KGaA), která se stala největší evropskou nezávislou privátní bankou, je již po generace rodina zakladatelů. Aktivity se zaměřují především na správu majetku a investiční bankovnictví. Objem majetku klientů spravovaného a administrovaného skupinou Sal.Oppenheim se pohybuje okolo 123 miliard €. Banka zaměstnává kolem 3160 pracovníků, kteří vykonávají činnost na více než dvaceti místech v Německu a v Evropě.