Raiffeisenbank nově nabízí spořicí účet s maximálním úrokem 3,0 %

Raiffeisenbank od dnešního dne výrazně navyšuje úrokové sazby na vybraných spořicích účtech, maximální úrok dosahuje až 3,00 % oproti dosavadním 1,50 %.

Raiffeisenbank a. s. od dnešního dne výrazně navyšuje úrokové sazby u spořicích produktů. Spořicí účet Efektkonto Prémium má nově úrokovou sazbu až 3,0 procenta. Kromě vysokých úrokových sazeb jsou výhodou tohoto spořicího účtu i poplatky – za zřízení ani vedení účtu se neplatí žádné poplatky, zdarma jsou i příchozí platby. Klient si přitom pro jeho zřízení nemusí zřizovat běžný účet u naší banky, uvedla produktová manažerka Raiffeisenbank Edita Mrazíková. Raiffeisenbank zdvojnásobila úročení na spořicích účtech, doposud max. sazba na spořicím účtu činila 1,5 %.

Nejvyšší sazba platí pro vklady nad milion korun. Spořicí účet Efektkonto Prémium lze obsluhovat přes přímé bankovnictví, lze k němu rovněž získat platební kartu. Cena za odchozí platbu z tohoto účtu je stejná jako u kterékoli jiné odchozí platby z běžného účtu, tedy tři koruny. Vklady nejsou omezeny žádnou výpovědní lhůtou. Podle průzkumu mezi klienty, který pro Raiffeisenbank provedla společnost Confess Research, zákazníci při zhodnocování svých úspor v současné době především vítají možnost rychlé dostupnosti peněz – své úspory nechtějí vázat na termínovaná depozita. Pro takové klienty je spořicí účet ideální volbou – své peníze mají kdykoli k dispozici, přitom jim nabídneme srovnatelnou úrokovou sazbu, uvedla Edita Mrazíková.