Raiffeisenbank zlevňuje spotřebitelské úvěry a má pojištění zdarma

[Tisková zpráva] Od začátku května nabídne Raiffeisenbank zájemcům o spotřebitelský úvěr snížené úrokové sazby. Banka navíc nově k tomuto spotřebitelskému úvěru nabízí zdarma rozšířené pojištění schopnosti splácet.

Raiffeisenbank s účinností od 1. května zlevňuje svůj spotřebitelský úvěr Rychlá půjčka. „Všem klientům, kteří si sjednají úvěr od 1. května do konce června, nabízíme nižší splátku o 10%,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Milan Šrámek. Banka navíc bude po dobu prvního roku poskytovat zdarma pojištění proti neschopnosti splácet, včetně důvodu ztráty zaměstnání.

„Chceme tímto krokem klientům v současné nejisté době jednak snížit měsíční zatížení jejich rozpočtu a zároveň jim chceme dát pocit bezpečí, a to i pro případ ztráty zaměstnání,“ vysvětlil Milan Šrámek. Minimální úroková sazba u Rychlé půjčky tak klesá na 9,43 procenta.

Zatímco doposud by průměrný klient zaplatil za stotisícový úvěr splatný za čtyři roky měsíčně včetně pojištění 3522 korun, nyní bude jeho měsíční splátka v 1. roce splácení činit 3125 korun a v dalších letech 3209 korun. Za dobu splácení takového úvěru tak na úrocích ušetří více než 16 tisíc korun.

V platnosti samozřejmě zůstávají veškeré další výhody Rychlé půjčky. O úvěr lze žádat bez ručitele až do výše 300 tisíc korun, úvěr je klientovi schválen do 24 hodin. Klienti zároveň mají možnost v kombinaci s příchozími platbami na svůj účet získat výhodné vedení účtu eKonto.