RAIFFEISENBANK ZAVÁDÍ FIXACE NA 6 A 7 LET A DÁLE SNIŽUJE SAZBY

Raiffeisenbank a.s. navazuje na nedávno představené hypoteční novinky a rozšiřuje nabídku fixací účelových i neúčelových hypoték o fixace na 6 a 7 let. Nedávno přitom banka nově nabídla fixace na 2 a 4 roky, v současné době tedy nabízí fixace na 1-7 let, dále na 10 a 15 let. Nejnižší úroková sazba pro šestiletou fixaci činí 4,23 %, nejnižší sedmiletý fix dosahuje 4,32 %.

Nové fixace banka poskytne ke všem typům hypoték, kromě standardních úvěrů je lze tedy využít i např. u úvěrů bez dokládání příjmů či u tzv. americké hypotéky. „S novými fixacemi si klienti mohou určit pro ně ideální výši měsíčních splátek a přesně tak ovlivnit měsíční náklady na hypotéku,“ uvedl produktový manažer hypotečních úvěrů Raiffeisenbank Jan Bureš.

Banka nedávno rovněž snížila úrokové sazby na 3 a 5 let. Tento krok nyní následuje rovněž snížení úrokových sazeb na 10 a 15 let. Minimální sazba pro fixaci na 10 let tak klesá z 4,66 na 4,46 %, fixace na 15 let činí 4,67 % oproti předchozím 4,88 procenta. Banka tak v krátké době zlevnila převážnou většinu nejvyužívanějších fixací úrokové sazby. Přehled aktuálních úrokových sazeb je přiložen k tiskové zprávě.

Raiffeisenbank pravidelně na český hypoteční trh přivádí celou řadu novinek, posledním případem je variabilní hypotéka, u které si klient sám ovlivňuje výši splátek a zaplacených úroků. Banka nově nabízí rovněž odklad splátek, např. v případě těhotenství manželky žadatele o úvěr. V poslední době se stala mj. první bankou, která zavedla hypotéku bez doložení příjmu či hypotéku s investičním životním pojištěním. Banka loni poskytla 7618 hypotečních úvěrů v celkovém objemu 10,3 miliardy korun, což je meziročně o 130 procent více a nejsilnější růst mezi domácími bankami.