RAIFFEISENBANK SNIŽUJE ÚROČENÍ HYPOTÉK S PĚTILETOU FIXACÍ

Raiffeisenbank a.s. s účinností od čtvrtka 14. dubna opět zlevnila hypotéky. K poklesu dochází u nejčastěji využívané hypotéky s úrokovou sazbou fixovanou na pět let.

Nejnižší úroková sazba pro hypotéky fixované na 5 let klesla o 0,2 procentního bodu na 4,19 procenta z dosavadních 4,39 procenta. Splátka průměrného úvěru tak zlevní o několik set korun. Hypotéky s pětiletou fixací přitom klienti využívají nejčastěji, představují přibližně třetinu ze všech poskytnutých hypoték.

Ve stejném rozsahu klesá i úročení dalších hypotečních úvěrů, tedy hypotéky poskytované do 90 % zastavované nemovitosti, hypotéky na 100 % zastavované nemovitosti, úvěrů Stabilita kombinovaných se životním pojištěním či hypotéky Profit určené na pořízení nemovitosti za účelem jejího dalšího pronájmu.

Raiffeisenbank v posledních měsících zaznamenává výrazný nárůst zájmu o hypoték – kromě pokračujícího poklesu úrokových sazeb k růstu přispívají i hypoteční novinky, které zjednodušují a zrychlují celý proces vyřízení úvěru. Na jaře banka zjednodušila poskytování úvěrů na výstavbu nemovitosti a představila hypotéku na 100 % zastavované nemovitosti. Dalšími výhodami hypoték od Raiffeisenbank a.s. jsou např. hrazení poplatku za zpracování a poskytnutí úvěru až po podpisu úvěrové smlouvy, možnost zřízení pojišťovacího balíčku Raiffeisen Triga či rychlé vyřízení žádosti.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.