Raiffeisenbank snížila pětiletou sazbu hypoték na 4,5 procenta

Raiffeisenbank a.s. dále snižuje úročení hypotečních úvěrů, tentokráte klesly úroky hypoték fixovaných na pět let. V posledních týdnech tak banka zlevnila úvěry se všemi délkami fixací.

Minimální úroková sazba hypotečních úvěrů fixovaných na pět let od dnešního dne klesla o 0,42 procentního bodu na 4,5 procenta. Po poklesech z minulých týdnů tak Raiffeisenbank snížila i fixaci, kterou volí nejvíce klientů. Zájem o úvěry fixované na pět let má více než třetina všech žadatelů o hypoteční úvěr. Měsíční splátka průměrného úvěru se sníží o několik set korun.

Snížení pětileté fixace následuje předchozí poklesy sazeb. Raiffeisenbank nyní nabízí úvěry s jednoletou fixací za jednotnou sazbu 2,99 procenta, tříletá fixace se pohybuje od 4,06 procenta. Úrokovou sazbu s desetiletou fixací snížila Raiffeisenbank na 5,40 procenta a patnáctiletá fixace klesla na 5,70 procenta.

Raiffeisenbank tak dále pokračuje ve zkvalitňování a zpřístupňování nabídky hypotečních úvěrů. Nedávno banka rozšířila nabídku o americkou hypotéku s názvem Start, zároveň prodloužila délku splatnosti hypotečních úvěrů až na 30 let. Zájemci o hypotéku mohou vybírat ze sedmi různých druhů hypotečního úvěru. Dalšími výhodami hypoték od Raiffeisenbank a.s. jsou hrazení poplatku za zpracování a poskytnutí úvěru až po podpisu úvěrové smlouvy, možnost zřízení pojišťovacího balíčku Triga, výhodné úrokové sazby či rychlé vyřízení žádosti.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.