RAIFFEISENBANK SE VRACÍ NA PRAŽSKOU BURZU JAKO TVŮRCE TRHU

Raiffeisenbank a.s. se s účinností od 1. února vrací na pražskou burzu cenných papírů jako tzv. market maker. V pozici tvůrce trhu bude banka působit u tří důležitých titulů obchodovaných na hlavním trhu burzy.

Od 1. února se Raiffeisenbank a.s. stane tvůrcem trhů pro Komerční banku, Český Telecom a ČEZ. Po vstupu do Evropské unie je o investice do akcií velký zájem jak u institucionálních klientů, tak i u drobných zákazníků, komentoval rozhodnutí banky Martin Bláha, člen představenstva zodpovědný za obchodování s cennými papíry. Český akciový trh tak má do budoucna veliký potenciál.

Pro banku by tento krok měl být počáteční fází dalšího rozvoje v oblasti akciových trhů. „V budoucnu se naše činnost tvůrce trhu rozšíří i pro další tituly,“ dodal Martin Bláha. Akciový trh by podle něj měl v České republice brzy začít splňovat svou významnou roli, navíc může napomoci i potřebné penzijní reformě.

Raiffeisenbank již nyní klientům nabízí v oblasti obchodů na akciových trzích kompletní servis. Činnost tvůrce trhu bude přidanou hodnotu, která klientům přístup na český trh usnadní. V blízké budoucnosti by banka měla nabídnout nový produkt související s obchodováním na českém akciovém trhu.

Součástí kapitálového trhu je Raiffeisenbank od roku 1993, kdy začala v ČR působit. Je rovněž členem i akcionářem Burzy cenných papírů Praha. Banka aktivně působí v různých orgánech pražské burzy.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.