Raiffeisenbank ruší poplatek za příchozí platby

Raiffeisenbank a.s. ruší s účinností od 1. září poplatek za příchozí platby. Zdarma budou rovněž první dva výběry z bankomatů Raiffeisenbank v kalendářním měsíci. Vedení účtu bez poplatku ke každé nové hypotéce.

S účinností od 1. září letošního roku budou mít všichni majitelé balíčků z řad fyzických osob příchozí platby na jejich účet u Raiffeisenbank zdarma. Doposud poplatek za příchozí platby činil 4 až 7 korun v závislosti na typu vedeného účtu a faktu, zda byla platba odeslána z Raiffeisenbank či jiné banky.

„Podle průzkumu trhu patří Raiffeisenbank mezi banky s nejvíce spokojenými klienty. To chceme samozřejmě udržet. Proto považujeme za svou povinnost omezit poplatky, na které jsou naši klienti velmi citliví. Poplatek za příchozí platby je jeden z těch klíčových,“ vysvětlil ředitel bankovnictví pro soukromé osoby Ondřej Havlík.

Banka rovněž mění poplatky u výběrů z bankomatu. První dva výběry z bankomatu Raiffeisenbank v kalendářním měsíci budou zdarma, zatímco doposud klient zaplatil 5 Kč za výběr. Poplatek za 3. a další výběr bude činit 19 korun, zatímco doposud to bylo 9 korun. Zlevňují rovněž výběry z bankomatů jiných bank, nově budou všechny výběry zpoplatněny 19 korunami, nyní činí poplatek 19 až 25 korun.

Ke změně dochází i u poplatku za vedení účtů a balíčků. U základního balíčku Kompletkonto Start se cena mění ze 45 na 54 korun, klient však nyní získává všechny příchozí platby a dva výběry z bankomatu měsíčně zdarma. Podobně se mění i ceny ostatních balíčků. Pokud si klient u banky bere zároveň hypotéku, získá vedení balíčku Kompletkonto Start zdarma.

Banka v novém sazebníku ruší či snižuje celou řadu dalších poplatků, mj. ruší poplatek za zrušení kontokorentu či poplatek za nové zaslání hesel pro přímé bankovnictví.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.