Raiffeisenbank rozšiřuje pojištění platebních karet

Raiffeisenbank a.s. jako první banka na trhu zdarma nabízí pojištění zneužití platebních karet i na transakce zadané prostřednictvím PIN kódu. Další novinky v oblasti kreditních karet.

S účinností od počátku července Raiffeisenbank a.s. rozšířila pojištění platebních karet proti jejich zneužití rovněž o transakce zadávané prostřednictvím PIN kódu, tedy především výběry z bankomatu. „Doposud banka zdarma nabízela pojištění k embosovaným platebním kartám pouze u transakcí bez použití PIN. Raiffeisenbank se tak stala první domácí bankou, která toto pojištění zdarma u standardních karet nabízí,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Petr Forman.

Pojištění proti zneužití karty kryje škody způsobené odcizením či ztrátou platební karty nejen od okamžiku nahlášení škody, ale i zpětně. „Banka odpovídá za všechny škody od okamžiku nahlášení ztráty, pojišťovna pak kryje ztráty vzniklé od počátku dne do okamžiku nahlášení. U karet typu Gold a Business pojištění kryje ztráty dokonce 48 hodin zpětně,“ dodal Petr Forman. První případ zneužití karty s PIN transakcí před ohlášením ztráty řešila banka již dva dny po zavedení rozšířené pojistné ochrany, klientovi přinesla novinka příjemné překvapení.

Banka rovněž s účinností od poloviny července zavádí několik novinek v oblasti kreditních karet. Klienti nově mohou svou kreditní kartu dotovat i vlastními penězi a tyto tak využívat společně s prostředky banky. „Držitelům kreditních karet tak nyní stačí zaslat si na kartu peníze nad rámec úvěrového limitu a tím si navýšit limit k bezhotovostnímu placení,“ uvedl Petr Forman.

Pro výběr hotovosti z bankomatů u kreditních karet jsou nově uplatňovány pouze měsíční limity, týdenní limity jsou zrušeny. Raiffeisenbank tak reaguje na oblibu výběrů z bankomatu u kreditních karet, a požadavky klientů k větší volnosti při transakcích kartou. U karet Visa lze od poloviny července rovněž zjišťovat zůstatek na úvěrovém účtu prostřednictvím bankomatu.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.