RAIFFEISENBANK ROZŠÍŘILA SVOU NABÍDKU O PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ

Od 22. dubna 2003 mohou klienti Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) uzavřít na všech pobočkách penzijní připojištění společnosti ABN AMRO Penzijní fond (AAPF). Díky nově uzavřené smlouvě mezi RBCZ a AAPF došlo k rozšíření nabídky obou společností jak pro stávající, tak pro nové klienty RBCZ. Zároveň došlo i ke zvýšení počtu kontaktních míst pro klienty. Penzijní připojištění nabízí možnost získat díky státním příspěvkům a daňovým úlevám zajímavý druh spoření s atraktivním zhodnocením úspor.

Na všech pobočkách RBCZ mohou nejen stávající, ale i noví klienti uzavřít penzijní připojištění AAPF a zároveň se dozvědět veškeré důležité informace o tomto produktu. Naopak v kontaktních místech AAPF se mohou informovat o produktech a službách RBCZ.

Počet služeb, které nyní RBCZ nabízí, se tak zvýší a klienti budou moci od této chvíle využít nejen nabídky bankovních produktů a služeb, ale také uzavřít penzijní připojištění. Dosud mohl klient na pobočce RBCZ získat informace o službách společnosti Raiffeisen-Leasing, uzavřít stavební spoření společnosti Raiffeisen stavební spořitelna nebo se pojistit prostřednictvím UNIQA pojišťovny.

V rámci dohody mezi RBCZ a AAPF došlo i ke vzájemnému propojení odkazů na webových stránkách obou společností a výměně propagačních materiálů. Všechna kontaktní místa budou označena logy společností a také zaměstnanci byli proškoleni tak, aby mohli kvalifikovaně klientům poradit.

ABN AMRO Penzijní fond patří mezi největší poskytovatele penzijního připojištění v České republice s orientací především na podniky a instituce. Je například exkluzivním partnerem pro penzijní připojištění společností Škoda Auto (člen Volkswagen Group) a České dráhy. ABN AMRO Penzijní fond má více než 204 tisíc klientů, celková aktiva přesahují 4,6 mld. Kč. Je dceřinou společností holandské skupiny ABN AMRO, která se řadí mezi největší a nejbezpečnější finanční instituce světa s tradicí od roku 1824. Působí ve více než 60 zemích a zaměstnává 110 000 pracovníků.

Čestmír Ondrůšek
Raiffeisenbank a.s.

1993–2003
10 let banky v České republice

Raiffeisenbank a.s. poskytuje v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i podnikové klientele. Kromě vlastních bankovních aktivit je součástí finanční skupiny, která nabízí svoje produkty a služby rovněž v oblasti stavebního spoření (Raiffeisen stavební spořitelna), pojištění (UNIQA pojišťovna a.s.) a leasingu (Raiffeisen-Leasing). Jako jeden z devíti finančních ústavů v ČR poskytuje hypoteční úvěry, k nimž sjednává rovněž státní finanční podporu. Na začátku ledna 2003 pracovalo v RBCZ 1032 zaměstnanců. V současnosti má RBCZ 41 obchodních míst rozmístěných rovnoměrně po celém území ČR.

Majoritním akcionářem RBCZ je rakouská finanční skupina RZB Group, vedoucí uskupení na poli komerčního a investičního bankovnictví v celé střední a východní Evropě. RZB Group je členem rakouské bankovní skupiny Raiffeisen, která se v oblasti poskytování finančních služeb pohybuje již více než 100 let. RZB Group působí se svými dceřinými bankovními ústavy ve 12 zemích regionu střední a východní Evropy (Maďarsko, Polsko, Slovensko, Česká republika, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Rumunsko, Rusko, Ukrajina, Jugoslávie a Slovinsko), které disponují širokou sítí zhruba 500 poboček a více než 300 dalších obchodních míst v jejich specializovaných dceřiných společnostech. Celková bilanční suma bankovní skupiny Raiffeisen dosáhla ke konci roku 2001 více než 44 miliard EUR.

Raiffeisenbank a.s. získala v roce 2002 prestižní ocenění „Rhodos 2002“ za nejpůsobivější image mezi českými bankami. Vyhlašovatelé této soutěže, k nimž patří například vydavatelství Economia či nezávislý institut pro výzkum trhu GfK, se prostřednictvím výzkumu obrátili na reprezentativní skupinu 500 českých top manažerů.

Podle jejich názoru právě Raiffeisenbank a.s. nejlépe odpovídá pěti nejdůležitějším kritériím bankovní image (jsou jimi spolehlivost, důvěryhodnost, solventnost, serióznost a přístup ke klientům). V listopadu 2002 získala Raiffeisenbank další ocenění jako druhá nejdynamičtější banka roku 2002. Tato cena byla vyhlašována v rámci soutěže „Banka roku 2002“, jejímž pořadatelem byl internetový časopis Fincentrum. Jednotlivé bankovní domy a finanční instituce na českém trhu hodnotila odborná porota složená z více než 300 odborníků, mezi nimiž byli manažeři, zástupci médií, akademické sféry a státní správy. Díky své aktivní obchodní strategii v oblasti střední a východní Evropy byla v roce 2001 skupina Raiffeisen vyhlášena americkým časopisem Global Finance nejlepší bankou ve střední a východní Evropě. The Banker, renomovaný časopis náležející do mezinárodní vydavatelské skupiny Financial Times, ji v roce 2001 vyhlásil bankou roku 2001 ve střední a východní Evropě.