Raiffeisenbank připravila novou emisi prémiového dluhopisu s garantovaným výnosem

Po úspěchu předchozí emise Raiffeisenbank drobným klientům opět nabízí možnost investice do prémiového dluhopisu. Cenný papír Garantinvest II. zaručuje klientům minimální garantovaný výnos ve výši 3,5 %.

Raiffeisenbank a.s. od dnešního dne klientům nabízí prémiový dluhopis Garantinvest II., celkový objem emise činí 300 milionů korun. „První emisi v objemu 100 milionů korun jsme v dubnu prodali v průběhu jednoho týdne. Pro velký zájem proto klientům přinášíme další možnost investice do tohoto cenného papíru se zajištěným výnosem,“ uvedla produktová manažerka Raiffeisenbank Petra Chaloupková.

Délka investice do tohoto cenného papíru je stanovena na 3 roky, minimální výše investice činí 10 tisíc korun. Banka zaručuje minimální výnos 3,5 procenta za tři roky, maximální výnos může dosáhnout až 11 procent. Výše výnosu je odvozena od vývoje kurzu koruny vůči euru. „Kromě zaručeného výnosu je další výhodou tohoto typu investice i fakt, že za nákup ani prodej strukturovaného dluhopisu se neplatí žádné poplatky,“ dodala Petra Chaloupková.

Vysoký zájem klientů o předchozí emisi Garantinvestu způsobil, že banka nebyla schopna uspokojit požadavky všech klientů. Zájemci, kteří neuspěli při první emisi, tak mají v tomto týdnu přednostní právo nákupu druhé emise, která má navíc výhodnější parametry. Od 26. června pak bude emise určena pro všechny investory z řad drobných klientů.

Emise strukturovaného dluhopisu dále rozšiřuje investiční možnosti pro drobné klienty. Kromě zhodnocení úspor na spořících účtech či termínovaných vkladech Raiffeisenbank nabízí rovněž investice do hypotečních zástavních listů či podílových fondů v rámci individuálního nebo zajištěného portfolia.