RAIFFEISENBANK PŘIPRAVILA DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Na sobotu 17. května 2003 připravila Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) na všech svých 42 pobočkách a obchodních místech po celé České republice Den otevřených dveří. V rámci něj se všichni, kteří budou mít zájem, mohou podrobněji seznámit s produkty RBCZ jako je například Rychlá půjčka (neúčelový spotřebitelský úvěr), Kompletkonto (balíček služeb a produktů pro pohodlnou správu osobních financí), Mikroúvěr (flexibilní úvěr pro podnikatele a firmy), spořicí účet bez výpovědní lhůty Efektkonto a s dalšími produkty a službami.

Na všech 42 pobočkách a obchodních místech RBCZ budou v tento den od 8,30 hod do 17,00 hod pracovníci banky připraveni poskytnou návštěvníkům informace o produktech RBCZ a výhodných aktuálních nabídkách. Pro ty, kteří se v tento den stanou klientem RBCZ je pak přichystána i řada zvýhodnění na vybrané produkty a služby. Zájemci o hypoteční úvěry RBCZ mohou na místě získat informace o výhodách a podmínkách hypotečních úvěrů. Pražská pobočka na Andělu se pak pro tento den stane pracovištěm, kde budou zájemci o hypotéky moci zcela bezplatně prokonzultovat své investiční záměry i získat předběžný propočet měsíčních splátek.

„Dnem otevřených dveří chce Raiffeisenbank vyjít vstříc především těm, kteří chtějí nezávazně poznat nabídku Raiffeisenbank nebo se informovat o podrobnostech ke konkrétním produktům a službám. Věříme, že letošní druhý ročník Dne otevřených dveří bude stejně úspěšný jako loňský“, řekl Ing. Josef Malíř, obchodní ředitel Raiffeisenbank a.s.

Během dne Otevřených dveří bude na všech pobočkách banky zcela běžný provoz a klienti budou moci provádět všechny standardní pobočkové operace – od finančních transakcí, po zřizování nových produktů a služeb.

1993–2003
10 let banky v České republice

Raiffeisenbank a.s. poskytuje v České republice široké spektrum bankovních služeb soukromé i podnikové klientele. Kromě vlastních bankovních aktivit je součástí finanční skupiny, která nabízí svoje produkty a služby rovněž v oblasti stavebního spoření (Raiffeisen stavební spořitelna), pojištění (UNIQA pojišťovna a.s.) a leasingu (Raiffeisen-Leasing). Jako jeden z devíti finančních ústavů v ČR poskytuje hypoteční úvěry, k nimž sjednává rovněž státní finanční podporu. Na začátku ledna 2003 pracovalo v RBCZ 1032 zaměstnanců. V současnosti má RBCZ 41 obchodních míst rozmístěných rovnoměrně po celém území ČR.

Majoritním akcionářem RBCZ je rakouská finanční skupina RZB Group, vedoucí uskupení na poli komerčního a investičního bankovnictví v celé střední a východní Evropě. RZB Group je členem rakouské bankovní skupiny Raiffeisen, která se v oblasti poskytování finančních služeb pohybuje již více než 100 let. RZB Group působí se svými dceřinými bankovními ústavy ve 12 zemích regionu střední a východní Evropy (Maďarsko, Polsko, Slovensko, Česká republika, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Rumunsko, Rusko, Ukrajina, Jugoslávie a Slovinsko), které disponují širokou sítí zhruba 500 poboček a více než 300 dalších obchodních míst v jejich specializovaných dceřiných společnostech. Celková bilanční suma bankovní skupiny Raiffeisen dosáhla ke konci roku 2002 více než 46 miliard EUR.

Raiffeisenbank a.s. získala v roce 2002 prestižní ocenění „Rhodos 2002“ za nejpůsobivější image mezi českými bankami. Vyhlašovatelé této soutěže, k nimž patří například vydavatelství Economia či nezávislý institut pro výzkum trhu GfK, se prostřednictvím výzkumu obrátili na reprezentativní skupinu 500 českých top manažerů. Podle jejich názoru právě Raiffeisenbank a.s. nejlépe odpovídá pěti nejdůležitějším kritériím bankovní image (jsou jimi spolehlivost, důvěryhodnost, solventnost, serióznost a přístup ke klientům).

V listopadu 2002 získala Raiffeisenbank další ocenění jako druhá nejdynamičtější banka roku 2002. Tato cena byla vyhlašována v rámci soutěže „Banka roku 2002“, jejímž pořadatelem byl internetový časopis Fincentrum. Jednotlivé bankovní domy a finanční instituce na českém trhu hodnotila odborná porota složená z více než 300 odborníků, mezi nimiž byli manažeři, zástupci médií, akademické sféry a státní správy. Díky své aktivní obchodní strategii v oblasti střední a východní Evropy byla v roce 2001 skupina Raiffeisen vyhlášena americkým časopisem Global Finance nejlepší bankou ve střední a východní Evropě. The Banker, renomovaný časopis náležející do mezinárodní vydavatelské skupiny Financial Times, ji v roce 2001 vyhlásil bankou roku 2001 ve střední a východní Evropě.