Raiffeisenbank poskytne hypotéku i bez vybrané nemovitosti

Raiffeisenbank a.s. v rámci podzimního balíčku představuje 25 hypotečních novinek. Mezi nejvýznamnější patří zavedení tzv. Hypotéky naruby. Banka dále mj.nabízí speciální balíček ke každé hypotéce, rozšiřuje možnosti splácení úvěru či refinancování prostředků investovaných klientem.

S účinností od 1. října Raiffeisenbank uvádí na trh tzv. Hypotéku naruby. „Hypoteční úvěr klientovi nyní schválíme ještě dříve, než si vybere nemovitost. Zájemce si tak může vybírat vlastní bydlení již s jistotou, že na zvolený dům či byt skutečně získá dostatek peněz,“ vysvětlil produktový manažer hypotečních úvěrů Raiffeisenbank Marek Richter.

„Hypotéku naruby budeme poskytovat na koupi nemovitosti, případně kombinovanou s rekonstrukcí nebo dostavbou zvolené nemovitosti,“ dodal Marek Richter. Zájemce o hypoteční úvěr požádá standardním způsobem, nebude ovšem v této fázi dokládat odhad ceny nemovitosti. Banka nabízí hypotéku naruby až do výše 100 % zástavní hodnoty nemovitosti. Od podpisu úvěrové smlouvy banka garantuje úrokové podmínky po dobu 6 měsíců – do té doby by si měl klient nemovitost vybrat a sepsat s bankou zástavní smlouvu. Hypotéku naruby lze získat od 250 tisíc do 30 milionů se splatností až 30 let.

Hypotéka naruby není jedinou podzimní změnou, banka představila celkem 25 hypotečních novinek. Pomocí hypotéky od Raiffeisenbank lze zpětně refinancovat vlastní investované prostředky. „Nově lze refinancovat poplatek za odhad nemovitosti i poplatek za poskytnutí úvěru. Navíc klient může zpětně refinancovat vlastní peníze vložené do koupě nemovitosti až 12 měsíců zpětně,“ vysvětlil Marek Richter. Zpětné financování klientových nákladů na výstavbu je navíc možné i v případě, že stavba už byla zkolaudována.

Ke každé hypotéce nyní klient zdarma získá Hypoteční Kompletkonto, které v sobě kombinuje vedení běžného účtu s platební kartou, 2 kanály přímého bankovnictví a možností kontokorentu. Klient navíc zdarma získává čtvrtletní výpisy, veškeré příchozí platby a dva výběry z bankomatu měsíčně.

Hypoteční úvěr poskytnutý na 100 % nemovitosti lze nově splácet až 30 let, doposud byla maximální možná doba splácení 20 let. Raiffeisenbank rovněž zjednodušila financování nákupu stavebních pozemků. Při financování pozemků o rozloze do 2000 metrů čtverečních odpadá podmínka zahájení stavby na pozemku do dvou let.

Raiffeisenbank pravidelně dvakrát ročně přináší na český trh celou řadu hypotečních novinek. V poslední době se mj. stala první domácí bankou, která zavedla hypotéku bez doložení příjmu či hypotéku kombinovanou s investičním životním pojištěním.

Široká produktová nabídka společně s kvalitním poradenstvím se odráží ve výrazném nárůstu zájmu o hypotéky. Raiffeisenbank v prvním pololetí poskytla hypotéky za více než 4,2 miliardy korun, což je o 150 % více než ve stejném období předchozího roku. Tento růst je zároveň nejsilnější ze všech domácích hypotečních bank.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.