Raiffeisenbank otevřela nové kontaktní centrum v Teplicích

Nové kontaktní centrum rozšiřuje služby doposud nabízené tzv. call centrem. Rozšířená nabídka pracovních míst v regionu se zvýšenou nezaměstnaností.

Raiffeisenbank a.s. na počátku dubna otevřela nové kontaktní centrum v Teplicích. Kontaktní centrum navazuje na činnost předchozího call centra, klientům však nabídne výrazně větší rozsah služeb. „Kromě služeb klientům navíc nově nabízíme i administrativní podporu bankovních procesů. To si vyžádá mj. posílení počtu pracovníků centra, počítáme s jeho nárůstem z dosavadních 50 až na 120,“ uvedla ředitelka centra Marcela Černianská.

Kontaktní centrum v nové podobě tak poskytne větší rozsah služeb pro klienty a přispěje k nárůstu zaměstnanosti v regionu. „Dynamický rozvoj banky otevírá příležitosti také mladým lidem, kteří přinášejí bance nový pohled a impulzy ke změnám,“ dodala Marcela Černianská.

Kontaktní centrum je zákazníkům k dispozici v nepřetržitém provozu a nabízí kompletní přísun informací. Na bezplatné telefonní lince 800 900 900 lze obsluhovat účet přes telefonní bankovnictví či získat informace o nabízených produktech. Přes kontaktní centrum dále klienti například aktivují kreditní karty, dostávají informace o produktech dceřiných společností skupiny Raiffeisen či sjednávají žádosti o spotřebitel­ské úvěry.

Rozšíření centra se týká především činností pro podporu produktů a administrativy v oblasti platebního styku. „Správa administrativní podpory přinese bance především zvýšení efektivity a optimalizaci stávajících,“ uzavřela Marcela Černianská.

Dosavadní call centrum poskytovalo služby od roku 2001. Za tu dobu zájem o služby centra výrazně vzrostl. Zatímco v roce 2001 centrum v průměru vyřídilo přibližně 300 hovorů měsíčně, v současné době zpracovává přibližně 55 tisíc hovorů měsíčně, v době kampaní až 80 tisíc hovorů. Kromě toho centrum nyní řeší každý měsíc až 4000 administra­tivních operací.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.