Raiffeisenbank nově nabízí expresní platby přes přímé bankovnictví

Expresní platby připsané na účet příjemce v den podání je nově možné podat i přes služby přímého bankovnictví. Za expresní platbu přes internet či telefon si banka účtuje výrazně méně než při podání platby na pobočce.

Raiffeisenbank a.s. od tohoto týdne nově umožňuje podání expresních plateb prostřednictvím internetového či telefonního bankovnictví. Platba tedy bude na účet příjemce v kterékoli bance v České republice připsána ještě týž den, kdy je odeslána, nikoli až druhý či třetí pracovní den, jak je obvyklé, uvedl produktový manažer přímého bankovnictví Jakub Feldstein.

Expresní platba je speciální typ domácí korunové platby, jejíž zpracování probíhá s nejvyšší prioritou. Expresní platbu je tedy nyní možné podat i přes internet nebo prostřednictvím telefonního bankovnictví, a to každý pracovní den do 11:00. Při podání v tomto termínu bude platba na účet příjemce v České republice zúčtována ve stejný den.

Za podání expresní platby přes internetové či telefonní bankovnictví klient zaplatí 40 korun, což je výrazně méně než při podání papírového příkazu na pobočce, které je zpoplatněno 200 korunami. Veškeré platby uskutečněné v rámci Raiffeisenbank přitom banka zpracovává, jako by byly expresní – na účet příjemce jsou připsány obratem.

Zájem o služby přímého bankovnictví v Raiffeisenbank stále roste a v současné době využívá některou z těchto služeb více než 70 tisíc klientů. V loňském roce se přitom počet uživatelů i transakcí provedených tímto způsobem zvýšil o více než čtvrtinu.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.