Raiffeisenbank vydává novou emisi prémiového vkladu

Nový prémiový vklad určený pro retailové klienty umožňuje zhodnocení až 6,1 % při garantované návratnosti investic.

S účinností od dnešního dne Raiffeisenbank a.s. klientům nabízí novou emisi prémiového vkladu. Celkový objem emise dosahuje 70 milionů korun, emise je určena pro fyzické osoby. Minimální výše investice činí 30 tisíc korun, prémiový vklad má roční splatnost. „V poslední době jsme zaznamenali zvýšený zájem o investiční produkty. Prémiový vklad investorům nabízí garantovaný výnos a při splnění předem stanovených podmínek i zajímavý výnos za minimálního rizika,“ uvedla produktová manažerka Dagmar Válková.

Maximální roční výnos prémiového vkladu je stanoven na 6,1 procenta. Výnos se přitom odvíjí od vývoje tří kurzů: koruny vůči euru, polského zlotého vůči euru a slovenské koruny vůči euru. Pokud se ke dni splatnosti budou tyto kurzy pohybovat v daném rozmezí, získá klient maximální výnos. Zaručený výnos přitom činí 0,1 procenta. S investicí do prémiového vkladu navíc nejsou spojeny žádné poplatky.

Raiffeisenbank v posledních letech vydala několik emisí prémiových vkladů a prémiových dluhopisů v objemu přes miliardu korun „Tyto strukturované cenné papíry nabízejí klientům stoprocentní návratnost investice, nulové poplatky a možnost zajímavých výnosů. Neobsahují navíc měnová rizika a jsou ze zákona pojištěny,“ vysvětlila hlavní důvody zájmu Dagmar Válková.

Na polovinu září banka chystá již sedmou emisi prémiového dluhopisu Garantinvest, jejímž podkladovým aktivem bude tentokrát vývoj nejlikvidnějších akcií pražské burzy. Emise bude vydána v objemu 150 milionů korun, minimální výše investice činí 10 tisíc korun.