Raiffeisenbank nabízí tři nové korunové fondy

Raiffeisenbank a.s. nyní nabízí tři nové korunové podílové fondy. Nová nabídka výrazně rozšiřuje možnost investování v korunách do fondů Raiffeisen Capital Management, největší rakouské investiční společnosti. V rámci upisovacího období jsou tyto fondy nabízeny se slevou 50 % na vstupním poplatku.

Tento týden uvedla Raiffeisenbank na trh tři nové podílové fondy vedené v českých korunách. Investoři si prostřednictvím těchto fondů mohou vybrat mezi investicí do dluhopisů či akcií. „Při současném rychlém posilování české koruny investice do korunových fondů výrazně omezují možnost kurzových ztrát,“ uvedla produktová manažerka Jana Svobodová.

Prvním z nových fondů je Raiffeisen korunový likvidní fond, který investuje především do dluhopisů s krátkou dobou splatnosti a do nástrojů korunového peněžního trhu. Tento fond je vhodný pro investory hledající relativně bezpečné a stabilní výnosy. Raiffeisen korunový balancovaný fond se zaměřuje na akcie a dluhopisy vedené v českých korunách a dále na akciové fondy se zaměřením na východní Evropu a rozvíjející se trhy v Asii či latinské Americe.

Raiffeisen korunový akciový fond pak investuje do akcií českých společností a rozvíjejících se trhů. Tento fond je určen pro investory, kteří jsou ochotni podstoupit vyšší riziko a věří v další zhodnocení českých akcií i akcií rozvíjejících se trhů.

Všechny nové fondy lze upisovat od počátku tohoto týdne až do 5. prosince v nominální hodnotě 1000 Kč za jeden podílový list. Od poloviny prosince budou obchodovány a jejich cena se bude určovat podle aktuálního vývoje hodnoty fondu.

Raiffeisenbank nyní nabízí téměř tři desítky fondů v eurech a dolarech a čtyři korunové fondy.