Raiffeisenbank nabízí finanční plánování a nový podílový fond investující do jihovýchodní Asie

Raiffeisenbank a.s. dále rozšiřuje možnosti investování. Banka nově klientům nabízí tzv. finanční plánování, rozšiřuje rovněž nabídku podílových fondů. Nové fondy bude na český trh uvádět i nadále.

Raiffeisenbank klientům nově nabízí službu finančního plánování. „U investování chceme klientům nabídnout individuální přístup. Osobní finanční plán připravený našimi odborníky bere v úvahu, jakým způsobem chce klient investovat či jak se staví k riziku. Pomocí finančního plánování a pravidelných investic může klient navíc dosáhnout výrazně vyšších výnosů než při jednorázové investici,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Jaromír Sladkovský.

V rámci osobního finančního plánu banka nejdříve provede analýzu majetku klienta, jeho příjmů a výdajů. Poté připraví plán zahrnující pravidelné i jednorázové investice, pojištění i finanční rezervu pokrývající případné výpadky příjmů klienta.

Banka rovněž nově nabízí nový eurový akciový fond investující do zemí sdružených v ASEAN – Malajsie, Thajsko, Vietnam, Filipíny a Indonésie. „Tento region představuje potenciál rychlého hospodářského růstu, jedná se o rychle rostoucí trhy se slibnou budoucností,“ dodal Jaromír Sladkovský. „I do budoucna chceme v pravidelných intervalech na trh přinášet nové fondy, v blízké době představíme např. fond investující do ruských akcií,“ uzavřel.

Raiffeisenbank v tuto chvíli nabízí téměř 30 fondů vedených v eurech a dolarech a čtyři korunové fondy. V loňském roce banka prodala investiční nástroje v rekordním objemu přes 1,5 miliardy korun.