Raiffeisenbank na pražskou burzu uvádí investiční certifikáty

Dnešním dnem uvádí Raiffeisenbank a.s. na pražskou burzu dvě emise investičních certifikátů. Nové finanční produkty se stanou prvními investičními certifikáty obchodovanými na pražské burze.

Raiffeisenbank dnes na pražskou burzu uvádí dva investiční certifikáty, jejichž emitentem je Raiffeisen Centrobank AG. Od dnešního dne tak jsou na volném trhu burzy obchodovány certifikáty na index CTX (ISIN AT0000454186) a CECExt (AT0000A00M07).

Index CTK tvoří osm nejobchodovanějších titulů obchodovaných na českém trhu, tedy: CETV, ČEZ, Erste Bank, Komerční banka, Philip Morris, Telefonica O2, Unipetrol a Zentiva. Index CECExt tvoří 45 likvidních titulů obchodovaných na burzách střední a východní Evropy, na burzách v Bukurešti, Budapešti, Ljubljaně, Praze, Sofii, Varšavě a Záhřebu.

Investiční certifikáty na pražské burze jsou pro české investory jednoduchou cestou na cizí trhy. V budoucnu hodláme nabídku rozšířit například i na komodity, jako je zlato nebo ropa. Investor proti nákupu indexového fondu ušetří vstupní poplatky a nemusí se obávat poklesu cizích měn, uvedl makléř Raiffeisenbank Richard Skácel.

Investiční certifikáty jsou investiční instrumenty, které se svou formou podobají dlužním úpisům. Jedná se tedy o zvláštní typy dlužních úpisů, které investor kupuje od emitenta s tím, že mu je v pozdějším termínu prodá zpět. Raiffeisenbank vydáním certifikátů dále rozšiřuje svou nabídku služeb pro soukromé i korporátní investory.