Novým finančním ředitelem Raiffeisenbank je Karel Soukeník

Novým finančním ředitelem Raiffeisenbank se od počátku května stal Karel Soukeník. Ve funkci vystřídá Roberta Wagnera, který se rozhodl pokračovat v kariéře mimo skupinu Raiffeisen.

Karel Soukeník (34) pracuje v bance od roku 2007 jako manažer integrace Raiffeisenbank a eBanky. Vystudoval matematicko fyzikální fakultu UK, poté získal doktorát z ekonomie na CERGE UK a State University of New York. Pracoval tři roky v poradenské společnosti McKinsey a poté zastával pozici šéfa Controllingu a Business Intelligence v pražské Citibank. Mezi jeho záliby patří kynologie, jízda na horském kole, squash a šachy.

Banka zároveň sloučí oddělení retailového controllingu s finanční divizí. Vedoucím nově spojeného útvaru se stal Jiří Humhal, který dlouhodobě pracoval ve finančním oddělení eBanky. Po zahájení integrace začal působit v retailové divizi spojené banky, kde se mj. podílel na vybudování motivačního systému pro segmenty fyzických osob a malých a středních firem.