Raiffeisenbank je první bankou s pobočkou v Second Life

Raiffeisenbank otevřela pobočku ve virtuálním světě Second Life. Do budoucnosti zvažuje i možnosti, jakým způsobem zde nabízet reálné finanční služby.

Raiffeisenbank se spolu s eBankou stala první retailovou bankou, která otevřela svou pobočku v česko-slovenském městě Bohemia internetového virtuálního světa Second Life. Pobočka se nachází v historické části Bohemia City, tedy stejně jako v reálném světě, kde jsou pobočky banky na frekventovaných místech v historických centrech měst.

Pobočka nyní bude působit především jako reprezentační místo Raiffeisenbank a eBanky. „V této chvíli zkoumáme možnosti, jakým způsobem nabízet finanční služby v tomto virtuálním světě, které by Avatarům umožnily řešit veškeré své finanční potřeby podobně jako v reálném světě. I z tohoto důvodu je virtuální pobočka členěna podobně jako skutečné pobočky banky – tedy informační prostor, klientský prostor, pokladna apod.,“ uvedl vedoucí marketingové komunikace Raiffeisenbank Marek Kontriš.

Avataři tak ve virtuální pobočce mohou prozatím získat informace o reálných produktech banky, jako je např. eKonto, tedy účet založený na internetovém bankovnictví eBanky, které je považováno za nejlepší v České republice.

Second Life (www.secondlife.cz) je internetový 3D virtuální svět, který od svého vzniku explozivně roste a dnes je celosvětově obydlen více než 12 miliony obyvatel, kteří denně utratí více než 30 milionů Kč. Second Life je paralelní virtuální svět, ve kterém jeho obyvatelé žijí – komunikují spolu a potkávají nové přátelé, budují cokoli je napadne, poznávají nová místa, nakupují, vzdělávají se a baví se. Díky propojení Second Life s reálnou měnou se stává Second Life nezávislou a dynamicky rostoucí ekonomikou.