Raiffeisenbank dosud vydala dva tisíce kreditních karet National Geografic

Od jara letošního roku vydala Raiffeisenbank a.s. přes 2000 kreditních karet National Geographic, a stvrdila tak úspěšný půlrok života první afinitní karty v České republice.

Kreditní karta National Geographic je novou kartou afinitního charakteru v České republice, která byla připravena ve spolupráci s neziskovou společností National Geographic. Za každou kartu National Geographic vydanou našim zákazníkům a každý nákup uskutečněný touto kartou přispíváme do fondu National Geographic sloužícího k rozvoji vědy, výzkumu a vzdělání v oblasti ochrany přírody, říká Petr Sládek, produktový manažer kreditních karet Raiffeisenbank a.s.

Zajímavým faktem rovněž je, že karta National Geographic je používána přibližně třikrát častěji než ostatní platební karty a také hodnota nákupu bývá v průměru o 30 % vyšší. Ročně za takto užívanou kartu odvedeme do fondu National Geographic zhruba 360 korun, dodává Sládek a upřesňuje: Zákazník tak vlastně přispívá na ochranu přírody a přitom ho to nestojí nic navíc, finance zasílá banka ze svých zdrojů. V České republice bylo dosud realizováno 19 grantů z fondu National Geographic, které byly rozděleny na výzkumné projekty např. ve Stránských skalách nebo Dolních Věstonicích.

Obliba affinity a co-brandovaných kreditních karet celosvětově velmi rychle narůstá. „Jen od začátku roku 2000 do konce roku 2003 se počet těchto karet ve světě zdvojnásobil na takřka 11 milionů kusů. Jsme proto velmi rádi, že se díky úspěšné spolupráci Raiffeisenbank a National Geographic tyto programy rozvíjí také v České republice,“ uvedla Klaudia Tóthová, marketingová manažerka společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Žadatel o kartu National Geographic si může vybrat ze čtyř designů předních světových fotografů. Vedle této možnosti využívá rovněž standardních výhod kreditních karet, a sice možnosti získání opakovaného úvěru. Při placení využívá držitel karty peníze banky. Po obdržení výpisu se může rozhodnout, zda celou útratu splatí v termínu, a využije tak bezúročného období dlouhého více než šesti týdnů. Splátky je možné rozdělit i do více měsíců. Uhradit totiž musí pouze minimální splátku, která činí 5 procent z vyčerpané částky, nejméně 500 korun. Držitel si nemusí zakládat účet v RBCZ.

Karta National Geographic maximálně splňuje bezpečnostní hlediska. V případě její ztráty či krádeže ji banka ihned po telefonickém nahlášení uživatele bezplatně zablokuje. V takovém případě pak veškerou zodpovědnost za přímé ztráty přebírá banka. Kartu zdarma chrání pojištění proti zneužití, které se vztahuje na podvodné transakce i před momentem blokace.

Ke kartě je navíc zdarma vydávána Sphere karta, díky níž je možné získat slevy na zboží a služby ve výši 5 až 55 procent u více než 4 000 obchodních partnerů v celé České republice a na Slovensku.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.