Raiffeisenbank a eBanka zvyšují úročení spořicích produktů

Raiffeisenbank a eBanka od 1. září sjednocují pásma pro úročení termínovaných vkladů. Obě banky zároveň znatelně zvyšují úročení termínovaných vkladů, v Raiffeisenbank roste i úročení spořicích účtů.

V rámci postupného slučování Raiffeisenbank a.s. a eBanky, a.s. dochází s účinností od 1. září ke sjednocení jednotlivých pásem a úročení termínovaných vkladů. „Od 1. září jsou tak úrokové sazby korunových, eurových a dolarových termínovaných vkladů Raiffeisenbank a eBanky sjednoceny. Zároveň došlo k zajímavému navýšení úročení termínovaných vkladů i spořicích účtů,“ uvedla produktová manažerka Dagmar Válková.

U korunových termínovaných vkladů se úrokové sazby zvyšují až o 0,70 procentního bodu a zhodnocení na termínovaných vkladech tak nově může dosáhnout až 2,65 %. Rostou i sazby termínovaných vkladů vedených v eurech a dolarech, k největším nárůstům došlo u vkladů uložených na 3–12 měsíců. Úročení termínovaných vkladů v eurech vzrostlo až o 0,75 procentního bodu a nově dosahuje až 3,60% p.a. Úročení dolarových vkladů se zvýšilo až o 0,25 bodu a dosahuje až 4,15 %.

Raiffeisenbank rovněž od počátku září zvyšuje úročení spořicích účtů v rámci Kompeltkonta a spořicího účtu Efekt Konto. U Efekt konta nově úročení dosahuje až 1,45 % v závislosti na výši vkladu, maximální nárůst činí 0,55 bodu. U spořicích účtů Kompletkonto je nově maximální zúročení 1,50 %, nárůst přitom dosahuje až 0,60 procentní­ho bodu.

Obě banky zároveň chystají nový spořicí účet, který bude součástí nového typu osobního účtu s názvem eKonto nabízeného od druhé poloviny září. Úročení tohoto produktu bude vyšší než u momentálně nabízených spořicích účtů.