RAIFFEISENBANK A EBANKA ČÁSTEČNĚ SJEDNOTÍ SAZEBNÍKY

Pokračující integrace Raiffeisenbank a eBanky se odrazí v částečném sjednocení poplatků obou bank. Klienti eBanky tak mj. získají dva výběry z bankomatu měsíčně zdarma v síti bankomatů eBanky i Raiffeisenbank, změny budou platné od 1. srpna.

S účinností od 1. srpna dojde k prvním úpravám sazebníků Raiffeisenbank a eBanky tak, aby se poplatky obou bank postupně sjednocovaly. V první fázi dojde především k drobným změnám textace položek, nicméně změní se i ceny některých služeb.

Klienti eBanky tak nově každý měsíc získají dva výběry z bankomatu eBanky či Raiffeisenbank zdarma tak, jak jsou zvyklí klienti Raiffeisenbank. Dva výběry měsíčně zdarma navíc nejsou podmíněny žádnou minimální příchozí platbou. Za 3. a další výběr z bankomatu Raiffeisenbank nebo eBanky klient zaplatí 9,90 Kč. U bankomatů ostatních bank zůstávají pro klienty eBanky poplatky rozděleny podle výše příchozích plateb klienta, pokud klientovi na účet přichází měsíčně více jak 15 tisíc korun, zaplatí za jakýkoli výběr 9,90 Kč, v opačném případě 39,90 Kč.

Poplatek za neoprávněnou reklamaci nebude nově vyžadovat ani eBanka. Tento poplatek v eBance doposud činil 250 až 350 korun, Raiffeisenbank poplatek nevyžadovala ani dříve.

Poskytnutí spotřebitelského úvěru stávajícím klientům eBanky a Raiffeisenbank bude rovněž v obou bankách zpoplatněno stejnou částkou, a to 0,5% z výše úvěru, min. 250 Kč a max. 1750 Kč. V obou bankách má tedy stávající klient oproti nově příchozímu 50% slevu na vstupním poplatku.

Poplatek za vklad hotovosti na přepážce bude nově činit v obou bankách 10 Kč. Cena za podání platebního příkazu přes sběrný box v Raiffeisenbank roste z 9 Kč na 15 Kč. Raiffeisenbank rovněž mění poplatek za zřízení a změnu či zrušení trvalých příkazů a služby SIPO. Doposud byly tyto transakce přes veškeré kanály přímého bankovnictví zdarma, nově lze SIPO či trvalý příkaz zřídit zdarma pouze přes internetové či GSM bankovnictví, u telefonního bankovnictví klient zaplatí 20 Kč. Tato změna souvisí především s rostoucí oblibou internetového a GSM bankovnictví a polevujícím zájmu o telefonní bankovnictví. Zrušení SIPO či trvalých příkazů přes přímé bankovnictví bude nově stát 30 Kč.

Banka rovněž sjednotila produktovou nabídku hypotečních úvěrů, na pobočkách eBanky jsou nově nabízeny pouze hypotéky Raiffeisenbank. Místo dosavadních dvou typů poplatku za poskytnutí hypotéky bude nově účtován pouze jeden univerzální poplatek za poskytnutí hypotéky včetně možnosti čerpání na návrh na vklad zástavního práva ve výši 0,9% z výše úvěru, min. 9000 Kč a max. 30.000 Kč. Změna je dalším krokem ke zvýšení transparentnosti a jednoduchosti účtovaných poplatků.

Kompletní nové sazebníky budou na pobočkách obou bank i internetových stránkách k dispozici na počátku července.