Hlavní navigace

Raiffeisen stavební spořitelna zlepšuje nabídku

Praha, 4. dubna 2007 Raiffeisen stavební spořitelna připravila novinky pro své stávající, ale i nové klienty, a to zejména v oblasti zvýhodnění podmínek při poskytování překlenovacích a stavebních úvěrů a zjednodušení nabídky produktů. Úpravy vstoupily v platnost 1. dubna 2007.

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) má nabídku svých produktů koncipovanou tak, že si z ní vybere opravu každý. V rámci neustálého zlepšování přístupu a služeb vůči svým klientům připravila RSTS tato vylepšení u svých produktů:

– U nejžádanějšího překlenovacího úvěru s nulovou akontací Nízká Hyposlátka došlo k navýšení minimální hranice úvěru (cílové částky – CČ) z původních 100 000 Kč na 300 000 Kč. Úrokovou sazbu 4,6 % p. a. lze ještě snížit o 0,1 % uzavřením pojištění pro případ smrti a trvalých následků. Pro zajištění tohoto úvěru je nově požadováno zástavní právo k nemovitosti. Úvěr Nízká Hyposlátka nadále přestavuje úvěr s nejnižším měsíčním zatížením za výhodných podmínek a garantuje nejnižší úrokovou sazbu stavebního úvěru na trhu, jen ve výši 3,5 % p. a. Navíc ho můžete kdykoli předčasně splatit bez jakýkoli sankcí.

– Překlenovací úvěr Horizont je určen pro stávající, ale i nové klienty, kteří si chtějí vylepšit své bydlení okamžitě a také nemají dostatečné úspory – akontace od 0 %. Minimální výše úvěru je nově od 150 000 Kč včetně (původně 100 000 Kč). Při úvěru od 150 000 do 300 000 Kč postačí dva ručitelé a úroková sazba je 5,9 % p. a. V případě úvěru od 300 000 Kč požaduje Raiffeisen stavební spořitelna zástavu nemovitosti.

– Pro klienty, kteří se chystají na drobné rekonstrukce či například privatizaci obecního bytu a nemohou dát nemovitost do zástavy má Raiffeisen stavební spořitelna úvěr Spektrum. K němu stačí mít na účtu stavebního spoření úspory alespoň ve výši 10 % cílové částky. Úrokové sazby tohoto překlenovacího úvěru jsou odstupňovány na 4,9 %, 5,9 % a 6,9 % a řídí se hodnotou ukazatele zhodnocení, které může klient ovlivnit způsobem spoření. Došlo také k úpravám podmínek pro zajištění překlenovacího úvěru – do 100 000 Kč není potřeba zajištění, při výši úvěru 100 000 – 200 000 Kč požaduje RSTS jednoho ručitele, od 200 000 do 300 000 pak 2 ručitele a při úvěru nad 300 000 Kč je nutné zástavní právo k nemovitosti.

– Úvěr Vzájemná důvěra je speciálně vytvořen pro ty klienty, kteří nechtějí prokazovat své příjmy a jen doloží podepsané prohlášení. Nová minimální výše úvěru je nyní 300 000 Kč a maximální 3 000 000 Kč. Akontace – již od 0 %. Změny se dotkly i úrokové sazby – nyní je stanovena jen jedna ve výši 5,9 % p. a. Podmínkou pro získání překlenovacího úvěru Vzájemná důvěra je nominálníhodnota zástavované nemovitosti, a to 800 000 Kč. Zastavovaná nemovitost může být nově nejen ve vlastnictví žadatele, ale i osob blízkých.

– Klienti, kteří mají uzavřenou smlouvu o stavebním spoření u RSTS a do 15 měsíců očekávají přidělení stavebního úvěru mohou využít bonusového překlenovacího úvěru – Bez čekání. Při uzavření smlouvy klient neplatí žádné poplatky a ani neprokazuje svojí bonitu. Výhodná je nová úroková sazba – jen 3,4 % p. a. Úvěr je možné čerpat do 300 000 Kč – bez zajištění.

– Produkt Dobrý známý připravila RSTS pro ty klienty, kteří již splatili některý překlenovací nebo stavební úvěr a měli dobrou platební morálku. Nově je určen i pro klienty s řádnou výpovědí – s ukončenou vázací dobou a se zůstatkem na účtu v okamžiku výpovědi větším než 50 % cílové částky. Minimální výše úvěru je 50 000 Kč a maximální do výše 100 % cílové částky původní smlouvy o stavebním spoření (maximálně však 3 mil. Kč). Přitom tato nabídka platí 12 měsíců od vzniku nabídky přidělení.

– Úvěr ze stavebního spoření Raiffeisen stavební spořitelny získají všichni, kteří splní zákonné podmínky pro jeho přidělení a dosáhnou požadovaného ukazatele zhodnocení dle kritérií RSTS. Klient získává úrokovou sazbou pro úvěr ze stavebního spoření jen 4,9 % p. a. (platí i pro tarify se spořící úrokovou sazbou 3 %). Tato výhodná nabídka je časově omezena do konce letošního roku. Při sjednání stavebního úvěru ze stavebního spoření nemusí klient prokazovat svoji bonitu a jen doloží podepsané prohlášení.

Veškeré poplatky za vyřízení úvěrů se v RSTS platí až po jejich schválení a přidělení klientovi. I nadále nabízí RSTS možnost za určitých podmínek splacení úvěru přerušit až na dobu 6 měsíců či ho naopak splatit jednorázovým vkladem bez jakýchkoli sankcí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).