Raiffeisen stavební spořitelna věnuje 1 milion korun na charitu

Nadační fond Kolečko a RSTS pomůže dětem, které to potřebují, a klienti RSTS se mohou těšit na kulturní zážitek.

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. předá Nadačnímu fondu Kolečko dar v hodnotě jednoho milionu korun. Prostředky RSTS nashromáždila ve spolupráci s klienty v rámci unikátního vánočního projektu s názvem „Rozsviťte raději dětské oči“. Nadační fond Kolečko rozdělí finance mezi centra dětské traumatologie v České republice, která je použijí na nákup přístrojového vybavení. Šeky budou předány zástupcům jednotlivých center v rámci exkluzivních regionálních galakoncertů za účasti známých hudebních hvězd.

„Jsme velmi rádi, že se nám společně s našimi klienty podařilo nashromáždit tak velkou částku, která pomůže dobré věci. Nechtěli jsme jít před vánoci klasickou cestou rozdávání dárků klientům za každý uzavřený obchod, ale projekt „Rozsviťte raději dětské oči“ jsme realizovali s vírou, že prostředky raději věnujeme těm, kteří to nejvíce potřebují. Jeden milion korun, který se nám podařilo nashromáždit ve spolupráci s 20 000 novými klienty, půjde na nové přístrojové vybavení, které pomůže dětem po úrazu překonat trauma a vrátit se rychleji do běžného života. Jsme rádi, že jim můžeme poskytnou takovou pomoc,“ sdělil Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny a.s.

„Velmi si vážíme spolupráce s Raiffeisen stavební spořitelnou a dar jeden milion korun je ten nejhezčí vánoční dárek, který jsme mohli dostat. Rozzáříme tak dětské oči malých pacientů v traumatologických centrech po celé České republice. Nesmírně si ceníme čestných partnerů, kteří plní své sliby,“ řekla Linda Jandová, předsedkyně Nadačního fondu Kolečko.

„Ceníme si toho, že se našel tak silný partner, jakým je Raiffeisen stavební spořitelna, a rozhodl se podpořit naši náročnou práci. Děti, které se poraní nejčastěji při dopravní nehodě, opravdu potřebují naši pomoc. Dáme jim vše, co je k dispozici, a máme-li navíc díky Raiffeisen stavební spořitelně možnost dovybavit potřebnými přístroji centra dětské traumatologie, nemůžeme dostat lepší zprávu,“ řekl profesor MUDr. Petr Havránek, CSc.

Šeky s finančními prostředky budou slavnostně předány zástupcům center na regionálních galkoncertech s exkluzivním obsazením. Koncerty pořádá RSTS pro své klienty a jejich rodinné příslušníky, kteří projekt podpořili. Těšit se tak mohou na vystoupení hvězd jako je 4TET Jiřího Korna, skupina Kryštof a Miro Žbirka.