Raiffeisen stavební spořitelna s vánočním charitativním projektem

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. připravila před Vánoci ve spolupráci s Nadačním fondem Kolečko unikátní projekt s názvem „Rozsviťte raději dětské oči“ a chce tak pomoci zraněným a traumatizovaným dětem po vážném úrazu.

Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) za každou novou smlouvu uzavřenou v období od 1. listopadu do 31. prosince 2007 přispěje částkou 50 korun Nadačnímu fondu Kolečko, které prostředky použije na modernizaci center dětské traumatologie v celé České republice. Garantem projektu se stala populární herečka, Alice Bendová.

„Spolupráci RSTS s Nadačním fondem Kolečko vnímáme jako nový rozměr spojující podnikání s pomocí těm, kteří to opravdu potřebují. Mottem projektu je: „Vánoce nejsou svátky komerce, rozsviťte raději dětské oči tím, že přispějete Nadačnímu fondu Kolečko.“ Chceme tak smysluplně podpořit a přispět k dobré věci – pomoci dětem, které to potřebují. Zároveň by měl tento projekt přinést dobrý pocit i samotným klientům,“ řekl Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny a.s. a dodal: „Některým by se mohlo zdát, že padesát korun je malá částka, která nemůže pomoci. Opak je však pravdou. Vánoční projekt funguje obdobně jako princip stavebního spoření, kdy každý přispěje málo, ale dohromady získáme velkou částku.“

Představení projektu

Raiffeisen stavební spořitelna věnuje za každý obchod, který uzavře se svými klienty v posledních dvou měsících letošního roku 50 korun Nadačnímu fondu Kolečko. Klient tedy musí s RSTS uzavřít novou smlouvu o stavebním spoření, o překlenovacím úvěru, o úvěru ze stavebního spoření nebo smlouvu o zvýšení cílové částky stávající smlouvy o stavebním spoření a do konce letošního roku zároveň uhradit vstupní poplatek za uzavření smlouvy. RSTS tak může za jednoho klienta odvést i více než 50 korun, pokud uzavře více smluv.

Stavební spořitelna předpokládá, že do konce roku pro děti nashromáždí prostředky ve výši milionů korun. Získané finanční prostředky nadační fond použije na modernizaci center dětské traumatologie a následně je i řádně vyúčtuje a zveřejní na svých webových stránkách. Seznam klientů – dárců – je možné nalézt i na webových stránkách RSTS (www.rsts.cz) ve speciální sekci věnované právě projektu „Rozsviťte raději dětské oči“.

Jako poděkování svým klientům, kteří se do akce zapojí, připravuje RSTS sérii čtyř galakoncertů se zajímavým programem. Klient RSTS obdrží rodinnou vstupenku v hodnotě 2000 korun zdarma a bude si moci vybrat město, ve kterém se koncertu zúčastní. Vybírat tak lze mezi městy – Praha, Brno, Ostrava a Plzeň. Koncerty se uskuteční na jaře 2008 a budou určené jen pro klienty RSTS. Vystoupí na nich hvězdy jako je 4TET Jiřího Korna, skupina Kryštof a Miro Žbirka. Zajištěn bude i bohatý program pro děti.