Raiffeisen stavební spořitelna poskytla na bydlení 7 miliard korun

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. má za sebou velmi úspěšný rok plný historických milníků. Svým klientům půjčila v roce 2007 na bydlení prostřednictvím úvěrů více než 7 miliard korun. Oproti roku 2006 tak jde o téměř 29% nárůst. RSTS zaznamenala i významný nárůst cílových částek u nových smluv včetně navýšení. Celková suma u tohoto ukazatele činila ke konci prosince 2007 téměř 31,6 miliard korun, což představuje meziroční nárůst o 94 %. Historicky významnou událostí pro RSTS, ale i celý trh stavebního spoření, bylo také oznámení akvizice HYPO stavební spořitelny.

„Jsme hrdí na to, čeho Raiffeisen stavební spořitelna dosáhla v roce 2007. Byl to rok zlomový a za poslední tři roky nejúspěšnější. Výsledky mluví za vše. Významnou měrou jsme přispěli ke zlepšení bytových podmínek v České republice, když jsme našim klientům poskytli úvěry v celkovém objemu vyšším než 7 miliard korun. Jen v prosinci 2007 činily poskytnuté úvěry 720 milionů korun,“ říká Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny a.s.

Nejžádanějším produktem byl v roce 2007 vlajkový a na trhu stavebního spoření stále nejvýhodnější produkt Nízká hyposplátka. Tento úvěr využilo na modernizaci svého bydlení více než 4026 klientů RSTS a jeho prostřednictvím investovali do bydlení 3,7 miliard korun. Následoval zájem o překlenovací úvěr Bez čekání, který si vzalo 3921 klientů v celkové výši 932 mil. korun. Průměrná výše jednoho úvěru od RSTS činila přibližně 450 tisíc korun. Tato výše řadí RSTS v tomto ukazateli na třetí místo mezi stavebními spořitelnami.

Nejvíce si klienti RSTS v roce 2007 půjčili na modernizaci bytu a domu – více jak 46,1 % klientů. Následují úvěry na koupi bytu a domu – více než 30,2 % klientů. A na výstavbu nového domu a bytu si u RSTS půjčilo přibližně 15,1 % klientů. Věk klientů RSTS, kteří aktivně řeší své bydlení, se nejčastěji pohybuje v rozmezí 20 až 29 let.