Raiffeisen stavební spořitelna výrazně roste i ve druhém pololetí

Raiffeisen stavební spořitelna a.s. trvale dosahuje výborných hospodářských ukazatelů. Tento trend potvrdila i na počátku druhého pololetí. V meziročním srovnání zaznamenala v měsíci srpnu nárůst v objemu úvěrů pro fyzické i právnické osoby o 39 % (ve srovnání se srpnem 2006).

Úvěrová produkce za srpen 2007 tak dosáhla téměř 698 milionů korun, což je pro Raiffeisen stavební spořitelnu (RSTS) v tomto roce a v tomto ukazateli druhý nejúspěšnější měsíc. V letošním roce RSTS na českém trhu poskytuje na jeden úvěr na bydlení průměrně více než 526 tisíc korun, a to ji řadí ke špici mezi stavebními spořitelnami na českém trhu (údaj k 31. 7. 2007).

Meziroční srovnání objemu poskytnutých úvěrů klientům RSTS z řad fyzických i právnických osob představuje významný nárůst o 30 %. V korunách poskytla RSTS od ledna do konce srpna 2007 klientům 4,5 miliardy korun, ve stejném období v roce předcházejícím činil objem poskytnutých úvěrů 3,5 miliardy korun. Jen v srpnu RSTS evidovala cílovou částku nových smluv včetně navýšení ve výši 2,6 miliard korun. Tato částka je nejvyšší v letošním roce. V meziročním srovnání jde o navýšení o 89 % (porovnání srpen 2006 a srpen 2007).

Výborným výsledkem se Raiffeisen stavební spořitelna prezentuje i v segmentu nových smluv. V meziročním srovnání za prvních sedm měsíců letošního roku dosáhla nejvyššího navýšení ze všech stavebních spořitelen – o téměř 47 %, nebo-li o 17 805 ks nových smluv víc (v porovnání se stejným obdobím v roce 2006).

„V letošním roce jsme se zaměřili na ještě větší zkvalitnění a rozšíření obchodní sítě a již nyní má tato strategie své pozitivní výsledky. V úspěšných obchodních statistikách se odráží i nabídka našich produktů, z nichž některé nemají na trhu díky svým příznivým podmínkám konkurenci. Patří k nim úvěr Nízká hyposplátka, který je mezi našimi klienty nejžádanější a na celkové produkci úvěrů se podílí přibližně 33 procenty,“ sdělil Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny.