Raiffeisen International otevře ve střední a východní Evropě novou internetovou banku

[Tisková zpráva] Nová banka se zaměří především na klienty aktivně využívající internet a doplní tak současnou produktovou nabídku skupiny Raiffeisen International.

V první fázi se bude internetová banka zaměřovat především na depozita. Banka bude působit s rakouskou bankovní licencí a následně využívat jednotnou evropskou licenci pro působení na trzích střední a východní Evropy.

Raiffeisen International Bank-Holding AG, člen skupiny RZB Group, plánuje ve vybraných zemích střední a východní Evropy v průběhu roku 2010 zřídit novou internetovou banku. Tato banka se bude zaměřovat na retailovou klientelu a bude nabízet především vkladové produkty. Klienti této nové banky budou těžit z nízkých nákladů dosažených samoobslužným modelem – banka bude pro své prodeje i obsluhu klientů využívat především internet.

„Naše nová internetová banka bude reagovat na potřeby a zájmy internetových klientů, kteří ve střední a východní Evropě představují rychle rostoucí cílovou skupinu. Poskytováním čistě ´online´ produktů a služeb pro tento segment internetová banka ideálně doplní naše ´kamenné´ banky a zároveň přispěje k dalšímu posílení likvidity skupiny,“ uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Rakouský dohled nad finančním trhem již nové bance poskytl bankovní licenci, banka bude sídlit ve Vídni a bude fungovat jako dceřiná společnost Raiffeisen International s rakouskou bankovní licencí. Díky jednotné bankovní licenci bude moci nová banka působit v jiných členských zemích EU na základě poskytnuté rakouské licence a nutného oznámení kompetentním regulatorním orgánům v daných zemích.