Raiffeisen International zvyšuje odhad letošního zisku

Výhled na nejbližší roky je velmi pozitivní, silné výnosy lze čekat především na Ukrajině a v Rusku.

Raiffeisen International zvýšila odhad letošního konsolidovaného zisku. „V letošním roce očekáváme konsolidovaný zisk ve výši přibližně 550 milionů eur. Tato částka nezahrnuje výnosy z prodeje Raiffeisenbank Ukraine a našeho menšinového podílu v Bank TuranAlem v Kazachstánu,“ uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic. Doposud Raiffeisen International odhadovala svůj letošní konsolidovaný zisk na 500 milionů eur.

Výhled na nejbližší roky je velmi pozitivní. K silnému růstu výnosů dojde ve střednědobém horizontu především na Ukrajině a v Rusku, nedávné akvizice Bank Aval a Impexbank však omezí krátkodobé výnosy. Ve střední Evropě se skupina zaměří především na rychle rostoucí segmenty správy aktiv a prodeje pojišťovacích produktů.

Celková aktiva skupiny by měla do roku 2008 růst ročně minimálně o 20 procent. Ve stejném období by se pobočková síť skupiny ve střední a východní Evropě měla zvýšit přibližně o 450 poboček.

Při příležitosti Dne kapitálových trhů zveřejnila Raiffeisen International rovněž bližší informace o akvizici ruské Impexbank. Díky novému ocenění budovy centrály Impexbank se kupní cena zvýšila o 30,2 milionu dolarů a dosáhla 555,2 milionu dolarů. Skupina zároveň oznámila, že urychlí spojení Impexbank se ZAO Raiffeisenbank Austria, k právnímu spojení by mělo dojít v příštím roce. Spojená banka se bude jmenovat ZAO Raiffeisenbank Austria.

Raiffeisen International letos uspořádala 2. ročník Dne kapitálových trhů. Příležitost setkat se s vedením společnosti letos v Kyjevě využilo více než 110 analytiků a investorů z nejvýznamnějších světových finančních center.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.