Raiffeisen International odhaluje jméno nové direkt banky: ZUNO

[Tisková zpráva] Název odráží novou a ojedinělou bankovní nabídku pro internetové klienty. Ještě v letošním roce odstartuje ZUNO BANK na Slovensku.

Nově založená direkt banka skupiny Raiffeisen International bude ve střední a východní Evropě působit pod názvem ZUNO BANK. Ještě v letošním roce vstoupí nová banka na slovenský trh. „ZUNO BANK nabídne retailovým klientům nový a velmi moderní směr bankovnictví. Tento přístup se odráží jak v jejím názvu, tak i v její vizuální podobě, kterou odhalíme později při spuštění provozu na Slovensku,“ uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

ZUNO je zcela nově vybudovanou značkou, což je v posledních letech v regionu ojedinělý případ. „Pro tuto výzvu jsme se rozhodli spolupracovat s profesionály ze světoznámé britské agentury The Brand Union. Pro výběr názvu jsme si stanovili řadu kritérií: chtěli jsme krátké, neobvyklé a odlišné jméno, které se dá lehce zapamatovat a dá se dobře použít na všech trzích regionu. Zároveň jsme chtěli jméno příjemné pro uživatele internetu,“ říká generální ředitel ZUNO BANK András Hámori.

Nová banka se bude zaměřovat především na ty klienty, pro které je internet hlavním komunikačním kanálem s jejich bankou. Jsou to většinou mladí a vzdělaní lidé žijící ve městech, kteří nechtějí chodit na pobočku, žijí aktivně a jsou schopni a ochotni ušetřit peníze. „Tito lidé vyžadují inovativní řešení. Naším cílem je odlišovat se naším internetovým bankovnictvím od jiných a chceme, aby naše odlišnost byla patrná na první pohled. ZUNO chce vytvořit vlastní komunitu pro ty, kteří se chtějí odlišovat,“ dodal András Hámori.

Raiffeisen International oznámila závěr o vytvoření nové direkt banky na konci roku 2009. ZUNO by měla postupně začít působit napříč regionem, odstartuje na Slovensku na konci roku 2010. Na počátku se ZUNO zaměří především na vkladové produkty, postupně však bude své portfolio služeb neustále rozšiřovat. Na jednotlivých trzích bude působit na základě rakouské bankovní licence a jednotné licence pro působnost v zemích EU.