Raiffeisen International oceněna jako nejlepší bankovní skupina ve střední a východní Evropě

Proslulý britský finanční časopis Euromoney zvolil vídeňskou společnost Raiffeisen International Bank-Holding AG (Raiffeisen International), do jejíž skupiny patří i Raiffeisenbank a.s. v České republice, spolu s jejím většinovým akcionářem Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) za nejlepší banku ve střední a východní Evropě (SVE).

Dále obdržela Raiffeisen International tři státní ceny za Albánii, Bělorusko, Srbsko a Montenegro a RZB obdržela cenu za Rakousko. O „Euromoney Awards for Excellence“ (ceny Euromoney za vynikající kvalitu) rozhodli redaktoři časopisu, oficiální předání cen se uskuteční tento měsíc v Londýně.

Raiffeisen International již od časopisu Euromoney získala ocenění Nejlepší banka v SVE v roce 1999, v minulém roce ji Euromoney označil za Nejnovátorštější banku v SVE. Herbert Stepic, výkonný ředitel Raiffeisen International a zástupce předsedy představenstva RZB řekl, Toto populární ocenění považujeme za uznání naší strategie a přínosu pro region. Potvrzuje také velice úspěšnou původní veřejnou nabídku Raiffeisen International na počátku tohoto roku.

Nejlepší banka v Albánii

Raiffeisen Bank Sh.A. byla oceněna titulem Nejlepší banka v Albánii. Tuto síť společnost Raiffeisen International získala v roce 2004 a od té doby ji zmodernizovala a provedla její restrukturalizaci. Kromě drobných klientů zahájila banka v loňském roce své služby pro SME a obchodní společnosti.

Nejlepší banka v Bělorusku

Priorbank JSC byla oceněna titulem Nejlepší banka v Bělorusku. Priorbank se připojila k Raiffeisen International Group v roce 2003 a je třetí největší bankou v zemi. Má největší vliv na trhu bankovních karet a pro SME zavedla spolufinancování pomocí EBRD a IFC.

Nejlepší banka v Srbsku a Montenegro

Raiffeisenbank a.d. zahájila svůj provoz v roce 2001 a byla oceněna titulem Nejlepší banka v Srbsku a Montenegro již čtvrtý rok po sobě. Raiffeisenbank je největší bankou v zemi z hlediska aktiv a největšího podílu na trhu v oblasti vkladů a úvěrů.

RZB – Nejlepší banka v Rakousku

Většinový akcionář Raiffeisen International, RZB, obdržel od časopisu Euromoney poprvé ocenění Nejlepší banka v Rakousku. RZB, centrální instituce bankovní skupiny Raiffeisen, největší bankovní skupiny v Rakousku, prokázala dynamický růst v oblasti aktiv, rentability a podílu na trhu.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.