RAIFFEISEN INTERNATIONAL LONI ZVÝŠILA ZISK O ČTVRTINU NA 342,2 MILIONU EUR

Raiffeisen International Bank – Holding AG (Raiffeisen International), do jejíž skupiny patří i Raiffeisenbank v České republice, v loňském roce zvýšila zisk o čtvrtinu a vytvořila tak nejlepší výsledek v historii. Celková aktiva společnosti vzrostla téměř o polovinu.

Raiffeisen International podle předběžných výsledků v loňském roce vykázala zisk před zdaněním ve výši 342,2 milionu eur, což oproti roku 2003 představuje nárůst o 23,7 procenta. Zisk po zdanění vzrostl na 271 milionů z předchozích 227,4 milionu EUR. Celková aktiva skupiny se meziročně zvýšila o 44,1 procenta na 28,7 miliardy eur.

Na konci roku 2004 skupina zaměstnávala téměř 23 tisíc pracovníků a prostřednictvím 916 poboček obsluhovala přes pět milionů klientů. Počet zaměstnanců tak meziročně vzrostl o více než 4500, počet obchodních míst vzrostl téměř o 200. Skupina působí v regionu střední a východní Evropy prostřednictvím 15 dceřiných bank.

Raiffeisen International je holdingovou společností zastřešující aktivity Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) v regionu střední a východní Evropy. RZB momentálně drží 86 procent akcií Raiffeisen International, šest procent ovládají regionální rakouské banky Raiffeisen. Evropská banka pro obnovu a rozvoj a IFC ovládají shodně po čtyřech procentech kapitálu Raiffeisen International.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.