RAIFFEISEN INTERNATIONAL BUDE OFICIÁLNÍM SPONZOREM HOKEJOVÉHO MISTROVSTVÍ SVĚTA

Rakouská finanční skupina Raiffeisen International Bank-Holding AG dnes oznámila, že se stane oficiálním sponzorem hokejového mistrovství světa konaného příští rok v Rusku. Tato událost se tak stane největší sponzorskou sportovní akcí v historii skupiny Raiffeisen.

„Kvůli naší vedoucí roli ve střední a východní Evropě zapadá lední hokej perfektně do naší strategie. Domníváme se, že spojení hokeje a značky Raiffeisen bude velmi dobře přijato jak našimi současnými, tak i potencionálními klienty,“ komentoval rozhodnutí mluvčí Raiffeisen International Michael Palzer.

Hokej je velmi populární ve většině zemí střední a východní Evropy. Raiffeisen International je přitom v tomto regionu nejrychleji rostoucí skupinou, když v současné době obsluhuje více než 11 milionů soukromých klientů a měsíčně zvyšuje počet zákazníků o 100 tisíc.

Hokejové mistrovství světa bude v příštím roce největší sportovní událostí v Rusku od olympiády v roce 1980. Pravidelně událost sleduje přes 700 milionů diváků v 50 zemích světa. Raiffeisen International se tak stává jedním z nevýznamnějších sponzorů, hlavním sponzorem zůstává Škoda.

Mistrovství světa se uskuteční v Moskvě na přelomu dubna a května 2007. Kromě Ruska se šampionátu uskuteční i další země, ve kterých působí skupina: Bělorusko, Česká republika, Slovensko a Ukrajina. V dalších letech se mistrovství světa bude konat v Kanadě (2008), Švýcarsku (2009), Německu (2010)a na Slovensku (2011).