Raiffeisen International otevřela svou 3000. pobočku v regionu

Raiffeisen International má nejširší pobočkovou síť ve střední a východní Evropě. Rozšiřování prodejní sítě bude nadále pokračovat, pobočky zůstávají v tomto regionu hlavním prodejním kanálem. Počet klientů skupiny přesáhl 13 milionů.

Raiffeisen International Bank-Holding AG, součást Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), dnes otevřela svou 3000. pobočku ve střední a východní Evropě. Pobočka je umístěna v půlmilionovém ruském městě Ťumeň, hlavním městě Ťumeňské oblasti, zhruba 2100 kilometrů východně od Moskvy. Ťumeň je důležitým centrem těžby ropy a plynu a je považováno za jedno z nejbohatších ruských měst.

Otevření pobočky s pořadovým číslem 3000 je dalším významným milníkem v úspěšném rozvoji Raiffeisen International. Je rovněž symbolem rychlého rozvoje pobočkové sítě skupiny, která ještě na konci roku 2000 čítala pouze 185 poboček. „Máme nejsilnější pobočkovou síť ze všech zahraničních bank ve střední a východní Evropě. Tato distribuční síla je pro nás velkou konkurenční výhodou,“ uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Jen v první polovině letošního roku otevřela skupina 108 nových poboček, což představuje v průměru čtyři nové pobočky týdně. Skupina přitom počítá s dalším rozvojem a na konci roku 2009 chce mít 3450 poboček, k rozvoji dojde především na rychle rostoucích trzích jihovýchodní Evropy a Společenství nezávislých států. V tomto regionu přitom pobočky zůstávají nejdůležitějším prodejním kanálem, průměrný klient zde stále upřednostňuje osobní kontakt se svou bankou.

Díky této prodejní sítě Raiffeisen International na konci září přivítala svého 13miliontého klienta. Raiffeisen International zahájila svou retailovou strategii v roce 1999 a v roce 2004 měla pět milionů klientů. V průměru nyní získává 100 tisíc klientů každý měsíc.