Řádná valná hromada Komerční banky rozhodla o vyplacení dividend

Praha, 19.června 2003 – Akcionáři Komerční banky na dnešní řádné valné hromadě rozhodli o vyplacení dividend za rok 2002 ve výši 40 Kč na jednu akcii před zdaněním. Nárok na dividendu má akcionář, který je majitelem akcie ke dni 19.července 2003. Dividenda se stává splatnou ke dni 19.srpna 2003.
Ze zisku určeného k rozdělení, který představoval částku 9,23 miliardy korun, vyplatí KB na dividendách více než 1,52 miliardy Kč.

Valná hromada také rozhodla o změně stanov, m.j. v případě kapitoly upravující strukturu a organizaci banky. Nová organizace je jedním z výsledků rozsáhlého transformačního programu, který byl v KB zahájen po její privatizaci. Nové organizační členění lépe odpovídá potřebám banky i jejich klientů. Akcionáři schválili také změnu ve stanovách, která bude znamenat další posílení systému vnitřní kontroly.

Valná hromada dále projednala a schválila zprávu představenstva o podnikatelské činnosti banky a stavu jejího majetku za rok 2002, řádnou účetní závěrku s návrhem na rozdělení zisku za rok 2002 a konsolidovanou závěrku za rok 2002. Akcionáři rovněž schválili návrh na odměňování členů orgánů společnosti.

Marie Petrovová
tisková mluvčí KB